18
juni
2019
dinsdag 18 juni 2019 / 15:00 tot 17:30, ROC de Leijgraaf, Oss.

MediaPakt meet-up: Leren met ICT

De wereld om ons heen wordt steeds digitaler en hetzelfde geldt voor het onderwijs. Ook de werksituatie waarin jouw studenten straks terechtkomen, verandert in rap tempo.  Als docent(enteam) wil je de studenten hier goed op voorbereiden.  

Digitale didactiek speelt daarin een belangrijke rol. Maar wat is dat nu precies is en hoe zet je het effectief in? Wanneer draagt de inzet van digitale tools echt bij aan het leerproces van de student? Wanneer is het een meerwaarde en hoe voorkom je dat je digitale tools in gaat zetten alleen omdat dat nu eenmaal van je verwacht wordt? 

Kom op 18 juni a.s. naar de MediaPakt Meet-Up bij ROC de Leijgraaf en ga mee op onderzoek. Laat je inspireren door de best practice van het iXperium van het ROC en door spreker Michel van Ast. 

Programma

15.00 uur - Welkom, de koffie en thee staan klaar! 

  • Op ROC de Leijgraaf is onlangs een keuzedeel ontwikkeld in samenwerking met het iXperium. Bij de ontwikkeling van het keuzedeel ‘persoonlijk profileren’ hebben alle facetten van het IXperium een grote rol hebben gespeeld. Een van de ontwikkelaars van het keuzedeel gaat vertellen over deze good practice; het keuzedeel kan namelijk relevant kan zijn voor elke mbo-opleiding/mbo-niveau.
  • Michel van Ast is als spreker, trainer en adviseur vooral actief op het thema ‘onderwijs en ICT’. Hij geeft lezingen en workshops, adviseert en begeleidt onderwijsinstellingen en traint en coacht docenten die technologie willen inzetten in hun eigen onderwijs. Michel verzorgt tijdens de MediaPakt Meet-Up een interactieve sessie waarin we aan de slag gaan met de vraag hoe het gebruik van digitale tools in de les het leerproces van de student kan ondersteunen.
  • Ervaringen en kennis delen 

17.30 uur - Afronden 

Schrijf je snel in! 

Locatie

ROC de Leijgraaf,

Euterpelaan 100, Oss.

In het iXperium.

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement