19
maart
2019
dinsdag 19 maart 2019 / 15:00 tot 17:30, Udens college (locatie vmbo), Kleinveld 25, 5401ZW, Uden

MediaPakt Meet-up - thema: Digiwijs in het vmbo

 

Op 19 maart is er weer een MediaPakt- Meet-up. Op het Udens college gaan we het hebben over de digitale vaardigheden van leerlingen in het voortgezet onderwijs.

ICT speelt een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij en naar verwachting wordt het steeds belangrijker om met computers om te gaan. De digitale vaardigheden van leerlingen zijn echter minder goed dan zij zelf denken.

Kinderen van hoger opgeleide ouders leren thuis meer over de digitale wereld dan hun leeftijdsgenootjes met lager opgeleide ouders. Als we willen dat alle leerlingen goed voorbereid worden op hun (digitale) toekomst, is het de hoogste tijd om ook op school in te zetten op digitale vaardigheden. Tijdens deze Meet-up gaan we met elkaar in gesprek over hoe je dit aanpakt en waar je begint.  

Programma

 15.00 uur -  De koffie en thee staan klaar!

  • Welkom door Cubiss en Udens college.
  • Thomas Ceelen (Docent Digiwijs & ICT) vertelt over het vak Digiwijs op het Udens College.
  • Stichting Digisterker heeft met het programma ‘Doe je digiding! een lesprogramma ontwikkeld voor jongeren in het (v)mbo, om hen te leren omgaan met de digitale overheid. Programma-leider Angeliek van der Zanden vertelt erover.
  • Ervaringen en kennis delen

17.30 uur  -  Afronden

Locatie

Udens college (locatie vmbo), Kleinveld 25, 5401ZW, Uden. 

Tijd

Van 15.00 uur tot 17.30 uur. 

Locatie

Udens college (locatie vmbo), Kleinveld 25, 5401ZW, Uden

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement