30
september
2020
woensdag 30 september 2020 / 15:00 tot 16:00, Online

Aan de slag met digitale geletterdheid

Op woensdag 30 september 2020 staat de online Mediapakt Meet-up in het teken van structurele aandacht voor digitale geletterdheid in het onderwijs. De succesvolle aanpak van Openbaar Onderwijs Groningen staat in deze meet-up centraal. Hoe hebben zij het aangepakt? Wat werkt wel en wat niet? En wat kunnen we van elkaar leren?

Online lessen, digitale vergaderingen en thuisonderwijs... We kijken terug op een bijzondere periode, waarin we leerlingen op afstand moesten onderwijzen. En wat is er de afgelopen maanden hard gewerkt om dit te bewerkstelligen. Door het coronavirus heeft het digitale onderwijs een enorme boost gekregen. Zowel leerkrachten als leerlingen hebben hun digitale vaardigheden flink verbeterd en hebben ervaren hoe het is om te leren met digitale tools. Nu is het tijd om door te pakken.

In deze online Mediapakt Meet-up gaan we in op de vraag ‘hoe kun je structureel aandacht besteden aan digitale geletterdheid?’. Koen Buiter (projectleider Digitale geletterdheid bij Openbaar Onderwijs Groningen), vertelt uit eigen ervaring hoe hij dit heeft aangepakt. Binnen scholenkoepel Openbaar Onderwijs Groningen is hij in 2016 gestart met een doorgaande leerlijn digitale geletterdheid. Leerlingen van groep 1 van het primair onderwijs tot de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs gaan met dezelfde thema’s aan de slag. Inmiddels zijn alle scholen van Openbaar Onderwijs Groningen betrokken bij de leerlijn. Zie dit filmpje om een indruk te krijgen van deze leerlijn.

Koen neemt je mee in de stappen die hij samen met de scholen heeft gezet. In zijn verhaal legt hij uit hoe je een onderwijsteam in beweging krijgt om een dergelijke leerlijn te implementeren. Daarnaast vertelt hij hoe je het momentum rond digitaal onderwijs structureel kunt uitbouwen. Niet alleen door te leren met digitale technologie, maar ook om te leren over digitale technologie. Kortom: genoeg redenen om je aan te melden!

Het programma
15.00 uur - Welkom door Cubiss
15.10 uur - Koen Buiter – Structurele aandacht voor digitale geletterdheid
15.50 uur - Vragen stellen, ervaringen delen
16.00 uur - Einde

Wat haal je uit de meet-up?

  • Tips van ervaringsdeskundige Koen Buiter om digitale geletterdheid structureel te maken;
  • Inzicht in de wijze waarop je digitale geletterdheid in jouw organisatie kunt implementeren;
  • Nieuwe inspiratie rond het opstellen van een leerlijn digitale geletterdheid.  

Voor wie?
Beleidsmakers, adviseurs en ICT-coördinatoren uit het po, (v)so en vo. Plus iedereen die hierin geïnteresseerd is. 

Waar?
De Mediapakt Meet-up vindt online plaats. Na aanmelding ontvang je hier verdere informatie over.

Meer informatie?
Mail dan naar Mickey Touwslager: m.touwslager@cubiss.nl of Sophie Vijgen: s.vijgen@cubiss.nl.

Locatie

Online

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

 
1 Begin 2 Voltooid