5
september
2018
woensdag 5 september 2018 / 15:15 tot 17:30, Basisschool Het Talent, Roosendaal

MediaPakt Meet-up - thema: Informatievaardigheden

Ontmoet ook in 2018 je collega's uit het werkveld en deel inspirerende ervaringen, luister naar succesverhalen en geef elkaar praktische tips over digitale geletterdheid!

MediaPakt

MediaPakt is een netwerk voor en door onderwijs- en bibliotheekprofessionals. Organisaties die zijn aangesloten bij MediaPakt hebben de ambitie om mediawijsheid een structurele plek in het onderwijs te geven. We versterken elkaar door samen te werken en kennis te delen, met als doel leraren/docenten handvatten te geven om de mediawijsheid van leerlingen te vergroten. Via het online kennisplatform MediaPakt.nl delen we kennis, houden we je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen en geven we tips. Daarnaast ontmoeten we elkaar live via MediaPakt Meet-ups. Hierin zetten scholen hun deuren open voor een interactief programma vol met praktische voorbeelden, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

Programma

In een wereld vol nepnieuws, filterbubbles en social media is het goed kunnen vinden, verwerken en delen van informatie niet vanzelfsprekend. Wat is waar en wat niet? Wat is belangrijk, wie zegt wat en met welke bedoeling? Veel kinderen hebben moeite met het zoeken naar betrouwbare informatie op internet en het kritisch beoordelen ervan. Goede informatievaardigheden zijn onmisbaar in onze informatiesamenleving.​ Hoe ga je hier als school en bibliotheek mee om? Je wilt de leerlingen goed (op weg) helpen op het gebied van informatievaardigheden, maar hoe? 

Ontdek het tijdens onze Meet-up op woensdagmiddag 5 september 2018. 

15.00 uur -  De koffie en thee staan klaar!

  • Welkom door Cubiss en basisschool Het Talent. Zij zullen iets vertellen over hun zoektocht naar de leerlijn slim zoeken die we proberen op te zetten op hun school.
  • Bibliotheek VANnU vertelt over hun aanpak rondom informatievaardigheden.
  • Keynote Speaker Maarten Sprenger neemt ons mee in een inspirerende presentatie over zoekvaardigheden bij leerlingen in het primair onderwijs. Als specialist kinderinformatie en zoekgedrag bij Wizenoze, werkt hij aan JouwZoekmachine.nl. Hij publiceerde het boek 'Slim Zoeken op internet' (2013) en is momenteel bezig met het schrijven van een nieuw boek.
  • Ervaringen en kennis delen

17.30 uur - Afronden

Wat haal je uit deze meet-ups?

De school zet haar deuren open voor een interactief programma vol inspiratie met een keynote speaker, de aanpak van een onderwijsinstelling en kennisdeling. Je gaat weg met voorbeelden en handvatten, waardoor je meteen gericht met mediawijsheid aan de slag kunt.

Locatie

Basisschool Het Talent
Luciadonk 65
4707 VK  Roosendaal

TijdPoster schermafdruk 2.jpg

Van 15.15 uur tot 17.30 uur. Vanaf 15.00 uur staat de koffie klaar.

Meld je alvast aan!

Schrijf je direct in (onderaan deze pagina in het grijze gedeelte), aanvullende informatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe. Deel deze uitnodiging gerust met je collega’s via de koffietafel of intranet. We hebben een poster gemaakt die je uit kunt printen (A3) en op kunt hangen in de personeelskamer of digitaal door kunt sturen naar je collega's. Klik hier om de poster te downloaden.

Overzicht meet-ups 2018

Thema

Datum

Doelgroep

Plaats

Online gedrag Donderdag 22 maart VO/MBO Markenhage, Breda

Mediaopvoeding

Woensdag 9 mei

PO/VVE

De Cocon, Tilburg

De rol van de ouder

Woensdag 20 juni

PO/VO

Mytylschool Eindhoven

Informatievaardigheden

Woensdag 5 sept

PO

Basisschool Het Talent, Roosendaal

De mediacoach centraal

Dinsdag 13 nov

Mediacoaches

volgt

 

 

logo prov en cubiss brabant.png

 

Locatie

Basisschool Het Talent
Luciadonk 65
4707 VK  Roosendaal

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Maak hieronder je keuze

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.