21
november
2017
dinsdag 21 november 2017 / 11:00 tot woensdag 22 november 2017 / 18:30, Nieuwe Nobelaer

Het MediaLab Festival is een interactieve en digitale speeltuin waarin leerlingen kennis maken met techniek, ICT en mediawijsheid door diverse mini workshops. Zo kunnen zij hun eigen Virtual Reality brillen maken, ontdekken wat er komt kijken bij presenteren, een hologram van zichzelf maken, eigenwijze robots bouwen, plaatsnemen in de bioscoop van de toekomst, lossen zij problemen op met apps en voeren zij allerhande mediaopdrachten uit. Kortom; het MediaLab Festival laat je de meerwaarde van Techniek, ICT, Creativiteit, Mediawijsheid en dus 21e eeuwse vaardigheden zien. Ervaar zelf hoe nieuwe technieken en media de onderwijspraktijk kunnen verrijken en dat het best eenvoudig is. Van inspireren tot creëren in de klas. Het is dé plek om leerlingen van groep 6 t/m 8 en leerkrachten(!) te inspireren en te verwonderen.

Het festival wordt versterkt door de programmering en de aanwezigheid van de MakersBuzz op locatie, daarnaast kun je je als klas ook inschrijven voor de workshop Micro:bit of de workshop DIY VR. Deze workshops duren respectievelijk 1,5 en 3 uur voor de hele klas. Onze deskundige en enthousiaste begeleiders gaan met jou aan de slag om op een leuke manier te leren door te maken. In de bijlage kun je meer lezen over de diverse workshops en installaties.

Voor wie

Voor leerlingen uit de groepen 6 tot en met 8 van het primair onderwijs. Voor de mediacoaches, onderwijsspecialisten en leesconsulenten van de Brabantse bibliotheken, Leerkrachten po, docenten van de PABO's, hun studenten en de stageklassen van de studenten.

Heeft jouw school mediawijsheid en/of nieuwe media hoog in het vaandel? Dan is het MediaLab the place to be. Het is dé plek om leerlingen van groep 6 t/m 8 en leerkrachten(!) te inspireren en te verwonderen. De workshops en installaties in het lab bieden kinderen op speelse wijze een kijkje in de mediarijke wereld.
 

Rondetijden en workshops

Rondes dag 1 Etten-Leur | dinsdag  21 november 2017

 • Ronde 1: 11.00 – 12.30 uur: 8 workshops en installaties Cinekid en het MakersBuzz Inspiratieplein
 • Ronde 2: 13.30 – 15.00 uur: 8 workshops en installaties Cinekid en het MakersBuzz Inspiratieplein

Vrije inloop:
Van 15.30 uur tot 17.00 is er een gratis vrije inloop voor leerlingen, hun ouders en of begeleiders en alle andere geinteresseerden. Zij kunnen dan aan de workshops en installaties van Cinekid deelnemen. Kom je langs? Laat het ons dan even hier weten.   

 • Zie de PDF hieronder voor de omschrijving van de workshops en installaties

Workshops dag 1 Etten-Leur | dinsdag 21 november 2017

 • Workshop voor groep 7 of 8 rondom DIY VR: inloop 12.15 uur, start om 12.30 uur eindigt om 15.30 uur
  In onderstaande PDF vind je meer informatie over de workshop DIY VR
 • Inspiratiesessie voor ouders: De wereld van maken. Klik hier voor meer uitleg en inschrijven

Rondes dag 2 Etten-Leur | woensdag 22 november 2017

 • Ronde 1: 09.00 – 10.30 uur: 8 workshops en installaties Cinekid en het MakersBuzz Inspiratieplein
 • Ronde 2: 11.00 – 12.30 uur: 8 workshops en installaties Cinekid en het MakersBuzz Inspiratieplein  

Vrije inloop:
Van 13.30 uur tot 17.00 is er een gratis vrije inloop voor leerlingen, hun ouders en of begeleiders en alle andere geinteresseerden. Zij kunnen dan aan de workshops en installaties van Cinekid en het MakersBuzz Inspiratieplein deelnemen. Kom je langs? Laat het ons dan even hier weten.

Zie de PDF hieronder voor de omschrijving van de workshops en installaties

Workshops dag 2 Etten-Leur | woensdag 22 november

 • Workshop voor groep 7 of 8 met de Micro:bit inloop 10.15 uur, start om 10.30 uur eindigt rond 12.00 uur
  In onderstaande PDF vind je meer informatie over de workshop Micro:bit

Inschrijven Cinekid workshops & MakersBuzz Inspiratieplein

Schrijf je hier in voor een ronde voor de Cinekid workshops en installaties. De duur van een ronde is in totaal 1,5 uur.
De leerlingen kunnen in deze 1,5 uur vrij rondlopen en aan de slag met diverse workshops en installaties van Cinekid en de MakersBuzz.

Inschrijven additionele workshops

Naast de Cinekid workshops & MakersBuzz inspiratieplein worden er aparte workshops aangeboden.

 • Twee workshops voor kinderen, groep 7/8, te weten een workshop Micro:bit en DIY VR.
  Voor de workshop DIY VR zijn twee begeleiders vanuit school noodzakelijk tijdens de workshop. Voor de workshop micro:bit zijn twee begeleiders vanuit school gewenst tijdens de workshop.
 • En een workshop voor leerkrachten, met als thema Design Thinking.

Voorwaarden

We verwachten veel belangstelling en willen meerdere scholen de kans geven naar het festival te komen. Daarom is het mogelijk per school 2 groepen in te schrijven. Extra groepen kunnen op de reservelijst geplaatst worden.
Scholen die in 2016 niet naar het MediaLab Festival zijn gekomen, krijgen voorrang. Bij grote belangstelling krijgen scholen uit Noord-Brabant voorrang.

Hou er ook rekening mee dat als je je klas aanmeldt voor een additionele workshop, dezelfde klas niet kan aanmelden voor de Cinekid workshops en vice versa. 

*Tijdens het MediaLab Festival worden foto's en video's gemaakt. Deze foto's en video's gebruiken wij voor communicatie-doeleinden en digitale verslaglegging. Met deelname aan het MediaLab Festival geef je toestemming om deze door Cubiss te laten gebruiken.

 

Locatie

Nieuwe Nobelaer
Anna van Berchemlaan 2, 4872 XE Etten-Leur

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Contactgegegevens
Leuk! Wij komen graag!
Wil je op de reservelijst?
We verwachten veel belangstelling en willen meerdere scholen de kans geven naar het festival te komen. Daarom is het mogelijk per school 2 groepen in te schrijven. Extra groepen kunnen op de reservelijst geplaatst worden.

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.