22
maart
2019
vrijdag 22 maart 2019 / 13:00 tot 16:00, The Student Hotel, Stationsweg 1, Eindhoven

Masterclass Monitor de Bibliotheek op school

Regio Brabant, Limburg, Zeeland

De Monitor de Bibliotheek op school primair onderwijs meet het leesklimaat op school. In de loop van zijn bestaan is de monitor op basis van alle ervaring goed aangepast.

Het proces van uitvoeren en het doel waarvoor je als Bibliotheek de monitor inzet zijn al die tijd onveranderd gebleven. Toch kan er na verloop van tijd een nieuw probleem ontstaan, zoals ‘monitor-moeheid’ of het uitblijven van substantiële veranderingen. Waardoor de vragen ‘doet de monitor nog wat hij moet doen?’ of ‘hoe kan ik via de monitor meer beweging en meer verdieping in onze samenwerking krijgen?’ een rol gaan spelen. Omdat er voor dit soort specifieke cases onvoldoende ruimte is op een landelijke monitordag, organiseren we vier regionale masterclasses met Kees Broekhof.

Voor wie?

De masterclass richt zich op monitorcoördinatoren, onderwijsspecialisten of leesconsulenten met een ervaring van minimaal drie monitorcycli op één of meer basisscholen. Deelnemers zijn verantwoordelijk voor het analyseren en terugkoppelen van de monitorresultaten en voor het voeren van de gesprekken om de resultaten te vertalen naar doelen en activiteiten.

Wat gaan we doen?

Als deelnemer breng je vanuit jouw ervaring bij je aanmelding een concrete casus/leervraag of een actueel probleem in. Kees zorgt dat elke inbreng aan de orde komt. Samen onderzoek je de oorzaak en verzamel je mogelijke oplossingen. De inhoud, werkwijze en opbrengst is dus mede afhankelijk van wat je zelf als deelnemer meeneemt en hoopt te ontvangen.

Combinatie met Workshop Analyseren en presenteren Monitor de Bibliotheek op school

Deze Masterclass kun je combineren met de Workshop Analyseren en presenteren Monitor de Bibliotheek op school op vrijdagochtend 22 maart 2019. We bieden je dan een lunch aan. Aan de deelname aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

Kosten

95 euro per deelnemer.

Aanmelden

Voor 1 maart 2019 (masterclass vrijdag 15 maart) of tot uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de masterclass via deze landelijke aanmeldlink

Minimaal 12 - maximaal 20 per masterclass.

Alle data, prijzen en locaties zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden door een gebrek of overvloed aan aanmeldingen. Wijzigingen worden tijdig aan de deelnemers gecommuniceerd.

Locatie

The Student Hotel, Stationsweg 1, Eindhoven.

Meer weten?
Neem contact op met: