23
januari
2018
dinsdag 23 januari 2018 / 09:30 tot 16:30, Utrecht

Masterclass co-creatie

Hoe goed ken jij de communities van jouw bibliotheek? Wat leeft er bij deze groep? Werk je al met ze samen?

Dit najaar én begin volgend jaar organiseert de Koninklijke Bibliotheek een tweedaagse Masterclass co-creatie. Maatschappelijk ondernemen doe je nooit alleen. Als je als bibliotheek een maatschappelijke bibliotheek wilt zijn, dan heb je daar partners bij nodig. Co-creëren is dé manier om samen met die partners tot betekenisvolle oplossingen te komen.

Het programma van de Masterclasses is ontwikkeld door Cubiss en KR8LAB, en ziet er als volgt uit:
De masterclass bestaat uit twee delen. Op dag 1 ligt de focus op het in beeld brengen van een community en vervolgens op het inleven in de verschillende perspectieven binnen die community. Op dag 2 staat ontwikkelen in co-creatie centraal.

De masterclass heeft een pragmatische insteek en geeft inzicht in de uitgangspunten en technieken van co-creatie op basis van Design Thinking. Design Thinking is een interactieve aanpak waarmee je samen met belanghebbenden oplossingen bedenkt voor maatschappelijke problemen. Na het volgen van de masterclass heb je ervaring opgedaan met de toepassing van verschillende technieken en gereflecteerd op de kansen en mogelijkheden voor je eigen werkpraktijk. Alle werkvormen uit de training vormen een rijk gevulde ‘toolbox’ die je in jouw eigen werkpraktijk kunt gaan inzetten.

Praktische informatie

De Masterclass co-creatie wordt twee keer gegeven. De eerste serie vindt plaats op 7 en 22 november. De tweede op 23 januari en 7 februari. Beide keren wordt de masterclass gegeven in Utrecht, bij Vechtclub XL. Het programma duurt telkens van 9.30 tot 16.30 en is inclusief lunch.

Voor deelname aan de tweedaagse Masterclass co-creatie wordt een eigen bijdrage van €150,00 gevraagd.

Heb je vragen over de Masterclass, dan kun je terecht bij David Bul, via d.bul@cubiss.nl of 06 46 01 63 35.

Aanmelden

Wil je leren hoe je in contact komt met de lokale community en hoe je samen met hen kunt co-creëren? Vul dan onderstaand formulier in!

Deze masterclass is opgezet in nauwe samenwerking met het Community Librarian Netwerk. Dit netwerk is een van de communities of practice uit de landelijke actieagenda voor innovatie.

Locatie

Vechtclub XL Europalaan 2B Utrecht

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Data
Lunch

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.