15
juli
2020
woensdag 15 juli 2020 / 13:30 tot 17:00, Cubiss, Statenlaan 4 Tilburg

Tijdens de zomerperiode zijn de scholen dicht, maar de Summerschool Maakonderwijs is open! Leer alles over  de micro:bit, podcasting, programmeren, de vinylplotter, 3D printer of werken met een greenscreen. Deze zomer biedt Cubiss 3 verschillende workshops aan. In een middag maak je jezelf een thema eigen en leer je hoe je dit in kunt zetten tijdens een les of workshop voor kinderen of volwassenen.

Een heleboel bibliotheken door heel Nederland hebben inmiddels een plek gereserveerd voor de CoderDojo. Een laagdrempelige manier om kinderen met digitale vaardigheden aan de slag te krijgen binnen de bibliotheek. Dit wordt ook helemaal gedraaid op de kracht van vrijwilligers. Heel mooi project natuurlijk! Maar wat nou als je als bibliotheek dit onderwerp net iets verder wilt trekken?

Wat haal je uit de workshop CoderDojo?

  • Leer eenvoudige mogelijkheiden om te programmeren
  • Ontdek Lego Mindstorms en de Micro:Bit
  • Ontvang concrete (les)ideeën 
  • En doe een heleboel inspiratie op!

 

Wanneer

De Summerschool vindt plaats tijdens de zomerperiode. In totaal zijn er drie workshops. Je kan de workshops los van elkaar volgen. 

 

Doelgroep

De Summerschool Maakonderwijs is voor bibliotheekprofessionals

Kosten

Kosten voor de Summerschool workshops zijn €25,00 per persoon per workshop (excl. btw). Alle workshops volgen? Dan betaal je in totaal €50,00 (excl. btw).

De workshop CoderDojo is gratis voor vrijwilligers. 


Meer weten over de Summerschool? Bekijk de sfeerimpressie van de Summerschool Maakonderwijs 2019 of neem contact op met Maxim van Someren via m.vansomeren@cubiss.nl.

Locatie

Cubiss, Statenlaan 4, 5042 RX Tilburg

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Organisatie
Facturatiegegevens