16
november
2017
donderdag 16 november 2017 / 13:00 tot 15:30, Verkadefabriek 's-Hertogenbosch

Lezen in het mbo werkt!

Wij nodigen u van harte uit voor een strategische sessie rondom leesvaardigheid van studenten in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch op donderdag 16 november. Deze sessie is mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Brabant en deelname voor Brabanders is gratis.

Steeds meer mbo-studenten hebben problemen met lezen en ondervinden daar de nadelen van, bijvoorbeeld als het gaat om het lezen en begrijpen van vakinhoudelijke teksten, of om het kunnen beoordelen van informatie. Wat kun je als mbo-instelling doen om de leesvaardigheid van studenten te verbeteren en wat kan daarbij de rol van de bibliotheek zijn?

Drs. Kees Broekhof vertelt tijdens een inspirerende sessie op donderdag 16 november voor schoolbestuurders en schoolleiders van mbo-scholen en voor directeuren en managers educatie van de bibliotheken over het belang van (vrij) lezen in het mbo. Hij laat zien welke effecten vrij lezen hebben op de taalontwikkeling van mbo-studenten. Dit op basis van onderzoek dat hij vanuit Sardes heeft uitgevoerd in opdracht van Kunst van Lezen. Kees Broekhof zal ook aandacht besteden aan 'Hoe gaan we dat doen?’ door onder andere concrete voorbeelden te noemen. Er is ruimte voor discussie en uw vragen. Neemt u vooral ook uw docenten mee, zij moeten hiermee tenslotte aan de slag.

Programma
  • 13.00 – 14.00 uur          Ontvangst met lunch en mogelijkheid om uw collega’s te spreken
  • 14.00 – 15.00 uur          De urgentie van lezen in het mbo door Kees Broekhof
  • 15.00 – 15.30 uur          Interactieve sessie met stellingen, discussie en uw vragen

Bedoeld voor: Deze middag is bedoeld voor schoolleiders, beleidsmakers en docenten van mbo-scholen en voor directeuren en managers educatie van de Brabantse bibliotheken. 

Heeft u interesse? U kunt zich inschrijven via onderstaand inschrijfformulier. Deelname voor Brabanders is gratis.

Graag tot 16 november!

 

Locatie

Verkadefabriek 's-Hertogenbosch

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Lunch

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.