06
april
2023
donderdag 06 april 2023 / 9:00 tot 12:00 , Theater van de Stad (De Lievekamp)

Leren doen we sámen

Op donderdagochtend 6 april gaan we graag met jou in gesprek over het thema 'Leren’ binnen de Bibliotheek. Leven Lang Ontwikkelen richt zich op zelfredzame volwassenen (18+) die zich willen verrijken. Hoe wordt de Bibliotheek voor deze doelgroep dè vanzelfsprekende plek om te leren?

Theater van de Stad in Oss opent haar deuren voor alle programmamakers en Marcom-medewerkers van de Brabantse bibliotheken. Het theater is deze ochtend de plek voor kennisdeling en inspiratie. Kom jij ook je ervaring met ons delen en nieuwe inzichten opdoen?

Het wordt een interactieve bijeenkomst. Ook neemt een aantal sprekers ons mee in hun verhaal over het bereiken en verbinden van nieuwe doelgroepen. En deelt de werkgroep Leven Lang Ontwikkelen haar bevindingen van het afgelopen jaar.

Bijzonderheden

Locatie:           Theater van de Stad (De Lievekamp), Raadhuislaan 14, Oss
Datum:            donderdag 6 april
Tijd:                 9.30 tot 12 uur met aansluitend lunch (inloop vanaf 9.00 uur)

Bedoeld voor

Programmamakers en marketing- en communicatie-medewerkers van de Brabantse bibliotheken.

Programma

Tijdens de ochtend staat kennisdeling en afstemming onderling centraal. Daarnaast horen we meer over:

Theater van de Stad
Stadsprogrammeur Lobke van der Sanden van Theater De Lievekamp in Oss vertelt deze ochtend over ‘Theater van de Stad’. Met Theater van de Stad is De Lievekamp erin geslaagd om bezoekers uit stad en streek te verwelkomen die het theater anders niet bezoeken. Dit hebben ze gedaan door te luisteren naar de stem van de stad en met inwoners het programma te maken. Wat kunnen wij leren van Theater van de Stad? En van de manier waarop zij verbinding zoeken met inwoners zodat iedereen zich welkom voelt?

Samen groeien!
Vanuit Cubiss zijn ook alle bibliotheken benaderd voor het traject Samen groeien! Hiermee wordt in Brabant invulling gegeven aan de landelijke opgave om als bibliotheken te groeien van 4 miljoen leden naar 8 miljoen verbonden gebruikers. In dit traject worden op basis van Whize profielen per Bibliotheek kansrijke doelgroepen gekozen om deze groei te realiseren. Ilse Pullens van Cubiss neemt ons mee in dit traject. Welke informatie kan je halen uit Whize? Welke doelgroepen leren graag? En biedt aandacht voor Leven Lang Ontwikkelen een kans voor de te kiezen doelgroepen?

Leven Lang Ontwikkelen

De Brabantse Bibliotheken hebben afgesproken om samen aan de slag te gaan met het thema Leven Lang Ontwikkelen (LLO). De werkgroep LLO is opgericht om hierin het voortouw te nemen. Een belangrijke conclusie van vorig jaar was ‘Wow, wat gebeurt er al veel’. We moeten vooral zorgen dat kennis gedeeld wordt. Daarom organiseren we dit eerste event: om kennis uit te wisselen, en met elkaar koers te bepalen voor Leven Lang Ontwikkelen in Brabant.  Wil je meer weten? Lees meer over LLO in het digitale magazine.

Aanmelden

We zien je graag op 6 april, meld je aan via onderstaand formulier.

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Theater van de Stad (De Lievekamp), Raadhuislaan 14, Oss