11
september
2023
maandag 11 september 2023 / 14:30 tot 16:30 , PaRaDoX Tilburg

Leiderschap in Lezen - Inspiratie & Interactie

Er is de laatste jaren veel gaande in de bibliotheek- en onderwijssector: dalende leesresultaten, flinke (incidentele) financiële regelingen, de resultaten op basisvaardigheden liggen onder de loep, de rol van de lees- en mediaconsulenten is veranderende en er komt een nieuw curriculum in het onderwijs. Er gaat veel veranderen en dat betekent dat er werk aan de winkel is voor de bibliotheken en het onderwijs. 

Cubiss en BiSC organiseren daarom, als vervolg op de bijeenkomsten in 2022, een serie bijeenkomsten 'Leiderschap in Lezen'. 


Het programma

We trappen de serie af op maandag 11 september van 14.30 tot 16.30 uur bij PaRaDox in Tilburg. Luister naar twee inspirerende sprekers en sluit aan bij de netwerkborrel.

Monique Baggen, Teamleider Educatie bij de Bibliotheek Rijn en Venen, vertelt over het aangaan en onderhouden van contacten met beleidmakers en ketenpartners. Ze geeft inzicht in wat wel en niet effectief is in die communicatie en wat de valkuilen zijn als manager in de bibliotheek. 

Common Eye is een organisatieadviesbureau dat is gespecialiseerd in samenwerken. Common Eye begeleidt, adviseert en evalueert samenwerkingen. Daarvoor hebben zij een model ontwikkeld bestaande uit vijf condities die de basis vormen voor een goede samenwerking: gedeelde ambitie, recht doen aan belangen, persoonlijk samenwerken, professioneel organiseren en betekenisgevend proces. Matthijs Hemink, adviseur en procesbegeleider bij Common Eye, vertelt over de volgende onderwerpen:

  • Complexiteiten van samenwerking: wat maakt samenwerken soms zo lastig in de praktijk?
  • Theory of the strength of weak ties: waarom het zo waardevol kan zijn om relaties aan te gaan met mensen die verder van je af staan, en daarmee mogelijk toegang bieden tot nieuw sociaal kapitaal
  • Verschillende typen netwerken met uiteenlopende doelen en posities van actoren daarin
  • Het netwerkmodel met de bouwstenen om een netwerk goed vorm te geven

Voor wie

Educatiemanagers van bibliotheken. 


Andere bijeenkomsten in de reeks 'Leiderschap in Lezen'

Bijeenkomst 1 op 11 september 2023 - Inspiratie & Interactie
We trappen de serie af op maandag 11 september van 14.30 tot 16.30 uur bij PaRaDoX in Tilburg. Luister naar twee inspirerende sprekers en sluit aan bij de netwerkborrel.

Bijeenkomst 2 op 9 oktober 2023 - Impact 
Op maandag 9 oktober vindt de tweede bijeenkomst online plaats van 10.00 tot 11.30 uur. Het thema van deze online bijeenkomst is Impact. 

Bijeenkomst 3 op 6 november 2023 -  Burgerschap
Tijdens de online bijeenkomst op maandag 6 november van 10.00 tot 11.30 uur is het thema Burgerschap.

Bijeenkomst 4 op 5 december 2023 - Veranderende rol van de lees- en mediaconsulent
De veranderende rol van de lees- en mediaconsulent staat centraal tijdens de online bijeenkomst van dinsdag 5 december van 10.00 tot 11.30 uur.

Bijeenkomst 5 op 18 januari 2024 - Reflectie & Connectie 
Op 18 januari sluiten we de serie af met een bijeenkomst in PaRaDoX van 14.30 tot 16.30 uur en een aansluitende netwerkborrel.


Kosten

Voor deelnemers uit de provincies Noord-Brabant, Limburg of Utrecht zijn er geen eigen kosten verbonden aan deelname. 

Voor aanwezigen vanuit een van de andere provincies is de eigen bijdrage voor de hele reeks 150 euro excl. btw. Voor een individuele bijeenkomst uit de reeks is de eigen bijdrage 25 euro excl. btw voor een online bijeenkomst en 75 euro excl. btw voor een fysieke bijeenkomst. 

Tot en met vijf werkdagen voor het evenement kan er kosteloos geannuleerd worden. Daarna is dit niet meer mogelijk, maar kan het ticket eventueel doorgegeven worden aan een collega. 


Aanmelden 

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor deze bijeenkomst op 11 september, wel is het mogelijk om je voor de andere bijeenkomsten in de reeks aan te melden. Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier. Je kan je meteen voor meerdere bijeenkomsten aanmelden. 

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

PaRaDoX Telegraafstraat 62, 5038 BM Tilburg