09
oktober
2023
maandag 09 oktober 2023 / 10:00 tot 11:30 , Online

Leiderschap in Lezen - Impact

Er is de laatste jaren veel gaande in de bibliotheek- en onderwijssector: dalende leesresultaten, flinke (incidentele) financiële regelingen, de resultaten op basisvaardigheden liggen onder de loep, de rol van de lees- en mediaconsulenten is veranderende en er komt een nieuw curriculum in het onderwijs. Er gaat veel veranderen en dat betekent dat er werk aan de winkel is voor de bibliotheken en het onderwijs. 

Cubiss en BiSC organiseren daarom, als vervolg op de bijeenkomsten in 2022, een serie bijeenkomsten 'Leiderschap in Lezen'. De online bijeenkomst op maandag 9 oktober heeft als thema Impact.

Het programma

Impact is een hot item, in de bibliotheekwereld maar ook daarbuiten. Sanne Eekman werkt als impact consultant bij Impact House, een organisatie die met onder andere bibliotheken werkt aan impacttrajecten. Zij gaat ons meenemen in de wereld van impact meten: Wat is impact meten, waarom zou je het willen meten en wat levert het je op?

Sandra Musters, marketeer bij de Bibliotheek West-Brabant en Theek 5, heeft een onderzoek gedaan naar de effecten van de Bibliotheek op school in de regio. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft ze effectvragen en een gespreksleidraad ontwikkeld. Met deze tools kunnen leesconsulenten in gesprek gaan met hun scholen en samen aan een professioneel leesplan werken. Zij presenteert het onderzoek en vertelt over de werkwijze bij West-Brabant.

Voor wie

Educatiemanagers van bibliotheken en belangstellenden uit het onderwijs. 


Andere bijeenkomsten in de reeks 'Leiderschap in Lezen'

Bijeenkomst 1 op 11 september 2023 - Inspiratie & Interactie
We trappen de serie af op maandag 11 september van 14.30 tot 16.30 uur bij PaRaDoX in Tilburg. Luister naar twee inspirerende sprekers en sluit aan bij de netwerkborrel.

Bijeenkomst 2 op 9 oktober 2023 - Impact 
Op maandag 9 oktober vindt de tweede bijeenkomst online plaats van 10.00 tot 11.30 uur. Het thema van deze online bijeenkomst is Impact. 

Bijeenkomst 3 op 6 november 2023 -  Burgerschap
Tijdens de online bijeenkomst op maandag 6 november van 10.00 tot 11.30 uur is het thema Burgerschap.

Bijeenkomst 4 op 5 december 2023 - Veranderende rol van de lees- en mediaconsulent
De veranderende rol van de lees- en mediaconsulent staat centraal tijdens de online bijeenkomst van dinsdag 5 december van 10.00 tot 11.30 uur.

Bijeenkomst 5 op 18 januari 2024 - Reflectie & Connectie 
Op 18 januari sluiten we de serie af met een bijeenkomst in PaRaDoX van 14.30 tot 16.30 uur en een aansluitende netwerkborrel.


Kosten

Voor deelnemers uit de provincies Noord-Brabant, Limburg of Utrecht zijn er geen eigen kosten verbonden aan deelname.

Voor aanwezigen vanuit een van de andere provincies is de eigen bijdrage voor de hele reeks 150 euro excl. btw. Voor een individuele bijeenkomst uit de reeks is de eigen bijdrage 25 euro excl. btw voor een online bijeenkomst en 75 euro excl. btw voor een fysieke bijeenkomst. 

Tot en met vijf werkdagen voor het evenement kan er kosteloos geannuleerd worden. Daarna is dit niet meer mogelijk, maar kan het ticket eventueel doorgegeven worden aan een collega. 


Aanmelden 

Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier. Je kan je meteen voor meerdere bijeenkomsten of de hele reeks aanmelden. 

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Deze bijeenkomst vindt online plaats.