17
september
2024
dinsdag 17 september 2024 / 9:30 tot 16:00 , Nader te bepalen

Leergang Programmeren in de Bibliotheek

Programma maken in de Bibliotheek is een vak, waarvoor specifieke kennis en vaardigheden nodig zijn. In september 2024 start de vijfde editie van de ‘Leergang Programmeren in de Bibliotheek’. Het programma is gericht op het vergroten van inhoudelijke, creatieve, zakelijke en communicatieve competenties van de programmamaker. In het traject wordt inhoudelijke inspiratie nadrukkelijk in verbinding gebracht met persoonlijke drijfveren  en de eigen werkpraktijk.

Programma

Startdatum: 17 september (Leergang van 10 dagen, verspreid over de periode september 2024 -juni 2025)
Tijd: 09.30 - 16.00 uur
Aantal deelnemers: 10 - 16
Locatie: nader te bepalen

In de leergang werken de deelnemers aan hun competenties als programmamaker. De dagen zijn een mix tussen inspirerende sprekers en praktijk (intervisie, speeddates en meet-ups met andere culturele programmamakers). Ook is er op een aantal dagen ruimte om collega’s uit de eigen organisaties mee te nemen, omdat interne samenwerking cruciaal is voor het realiseren van programma’s.

Dagopbouw in vogelvlucht

09:00 – 09:30 Aankomst, koffie en thee
09:30 – 10:00 Welkom, check in, introductie dagprogramma
10:00 – 12:00 Inspirator / Inspiratie!
Presentatie / introductie in bepaald thema door externe gast die expertise en praktijkervaring meebrengt.
Het verhaal van de inspirator duurt max. 45 minuten. De rest van de sessie kan een interview-vorm hebben, of een interactieve opdracht.
12:00 – 13:00 Lunch
13:00 – 15:00 Practicum
In het practicum maken we een vertaalslag van het ochtendprogramma, gericht op de relevantie voor de eigen praktijk. Dit is altijd interactief, met voorkeur voor een werkvorm die inspirerend is en ook in de eigen praktijk kan worden toegepast. Het practicum wordt ingevuld door de cursustrainer, evt. in samenwerking met externe gast / de inspirator.
15:00 – 15:30 Pauze
15:30 – 16:30 Maaklab
Tijdens het maaklab gaan we aan de slag met het maken van een eigen programma en helpen we elkaar hiermee. De huiswerkopdrachten sluiten aan op dit programma-onderdeel.
16:30- 17:00 Afronding
Deelnemers bespreken welke dingen ze meenemen: inzichten, actiepunten, vragen, te onthouden zaken en welke zaken ze willen doorgeven aan anderen binnen hun organisatie. We bespreken verder de belangrijkste opbrengsten van de dag.

Flyer Leergang Programmeren in de bibliotheek 2024

Voor wie?

Deze leergang is ontwikkeld voor beginnende programmamakers of programmamakers die zoeken naar meer handvaten voor hun werk. Programmamakers uit heel Nederland zijn welkom. Afhankelijk van de aanmeldingen zoeken we naar een geschikte locatie in het land.

Investering

Voor deze leergang (10 dagen) zijn de kosten € 2.250,- per deelnemer.
Sommige POI’s kiezen ervoor om een gedeelte van de aanmeldkosten te vergoeden.
Informeer daartoe bij je eigen POI.

Cubiss Brabant biedt een vergoeding aan voor deelnemers uit de provincie Noord-Brabant. Deze deelnemers ontvangen een vergoeding van 500 euro.

Rijnbrink: laurie.dezwart@rijnbrink.nl
ProBiblio: lkok@probiblio.nl

Aanmelden

Je kunt je voor dit programma tot 23 augustus aanmelden. 

Meld je hier aan

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Nader te bepalen