17
december
2018
maandag 17 december 2018 / 09:30 tot 17:30, Cultura, Ede

IMPACT! Landelijke dag over effectmeting

Wil je duidelijk maken wat het effect is van de activiteiten die je uitvoert? Wil je weten of de deelnemers aan je cursussen wijzer zijn geworden, of ze zichzelf nu beter kunnen redden? Laten zien dat je programma’s impact hebben en bedenken hoe je dat verhaal het beste voor het voetlicht krijgt bij je opdrachtgever en je partnerorganisaties? Kom naar de landelijke dag over effectmeting!

Op 17 december organiseert de landelijke werkgroep Meten Maatschappelijke Opbrengst, onder regie van de KB, een bijeenkomst voor bibliotheken. De dag staat in het teken van het zelf meten van effecten bij gebruikers en het aantonen van de maatschappelijke impact van de bibliotheek in het educatieve en sociale domein.

Waarom deze dag? Het zichtbaar maken van impact en effect is onder bibliotheken een breed gedragen wens, maar het is ook een complex proces. De landelijke dag is bedoeld om bibliotheken te informeren over instrumenten, methoden en toepassingen van effectonderzoek; inspireren met ervaringen van collega’s en activeren om zelf aan de slag te gaan.

Voor wie?

De bijeenkomst is interessant voor iedereen die aan de slag wil met het meten en managen van impact, of dit tot een hoger niveau wil tillen. We richten ons met name op de directie/ het management, coördinatoren, en specialisten met een focus op het sociaal domein en de educatieve dienstverlening.

Workshops

Tijdens de landelijke dag bespreken we alle stappen die je doorloopt bij het inrichten van een impact gestuurde organisatie. Van de strategische vraag waarom je impact wilt hebben en hoe je dat gaat aantonen, tot de organisatorische aspecten en het opbouwen van een pakkend verhaal over je bibliotheek. Na deelname aan verschillende workshops en gesprekstafels ga je naar huis met een tas vol praktische instrumenten en een hoofd vol inspiratie en onderzoekskennis.

We bieden de volgende workshops aan:

1. Workshop 1.1: Impact management: wat is het en waar begin je?

2. Workshop 1.2: Veranderingstheorie: Welke impact willen we meten?

3. Workshop 2.1: Niet bij nul beginnen

4. Workshop 2.2: Aan de slag met de Effectenmonitor

5. Workshop 2.3: Aan de slag met vragenlijsten

6. Workshop 2.4: Zelf aan de slag met kwalitatief onderzoek

7. Workshop 3.1: Het verhaal achter de cijfers: storytelling

8. Workshop 3.2: Van management naar maximalisatie

9. Workshop 3.3: In gesprek met je gemeente

Aanmelden

Meld je hier aan!

Een uitgebreide omschrijving van de workshops vind je hier.

 

De workshops worden gegeven door experts op het gebied van impact management en (effect)onderzoek, werkzaam bij Sinzer, Avans Impact Engineers, Panteia, Claudia de Grauw, Desan, Koninklijke Bibliotheek, Cubiss, Probiblio.

Dag en locatie

Datum : maandag 17 december

Locatie : Cultura, Ede

Tijd : 9.30 – 17.30 uur, inclusief lunch en borrel.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met: