2
december
2021
donderdag 2 december 2021 / 10:00 tot 12:00, Philips Museum, Emmasingel 31, 5611 AZ, Eindhoven

Kenniskaravaan - Young Adults Literatuur

Tijdens de Kenniskaravaan voortgezet onderwijs op donderdagochtend 2 december gaan we samen met Linda Ackermans een interactieve verkenning rondom Young Adults Literatuur (YAL) in. Want wat versta jij eigenlijk onder YAL? Herken jij romanfragmenten die geschikt zijn voor jouw doelgroep? Hoe blijf je up to date? En mogen YAL wel op de Lezen voor de lijst volgens jou? En wat denken docenten vo hierover?

Linda dompelt ons onder in deze eigentijdse vorm van literatuur aan de hand van discussies en opdrachten. Het levert jou concrete ideeën om met YAL aan de slag te gaan in de bibliotheek en in het onderwijs.

Ga je mee op verkenning?!

Waarom YAL?

De leeftijdscategorie Young Adult is een sterke aanvulling op het assortiment van bibliotheken. 
Jongeren konden tot voor kort alleen terecht op de jeugdafdeling of op de afdeling voor volwassenen. Op beide afdelingen voelden zij zich niet thuis. Met de indeling voor Young Adult kwam daar verandering in. Dus, willen we jongeren in de bibliotheek houden, dan is het belangrijk om de indeling in je bibliotheek aan te (blijven) passen. 

Voor wie is dit bedoeld?

Deze Kenniskaravaan richt zich op de vo-specialisten van de bibliotheken in Brabant, Limburg en Utrecht.

Bijzonderheden

Datum: 2 december 2021
Tijd: 10.00-12.00 uur (inloop 9.45 uur)
Locatie: Philips Museum, Emmasingel 31, 5611 AZ, Eindhoven

Linda Ackermans 

Linda Ackermans.jpgLinda Ackermans (1988) is literatuurwetenschapper en docente Nederlands. Aan de Radboud Universiteit in Nijmegen werkt ze aan een proefschrift over young adult literatuur. Haar onderzoek richt zich op de rol en status van deze literatuur in het literaire veld en op de mogelijkheden om young adult literatuur in te zetten in het voortgezet onderwijs. 

Locatie

Philips Museum, Emmasingel 31, 5611 AZ,  Eindhoven

Openbaar vervoer: het Philips Museum bevindt zich op 10 minuten lopen van het centraal station van Eindhoven. Ook met de bus is het museum goed bereikbaar. Uitstaphalte Piazza of Vrijstraat.

Parkeren: In de omgeving van het Philips Museum kunt u alleen betaald parkeren. U kunt de auto parkeren in de parkeergarages Admirant, Hooghuis, Mathildelaan of Witte Dame.

Voor meer informatie, klik hier.

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement