01
juni
2023
donderdag 01 juni 2023 / 9:30 tot 12:00 , De Harmonie in Tilburg

Kenniskaravaan voor lees- en mediaconsulenten in het basisonderwijs

In de komende jaren gaat de rol van de lees- en mediaconsulent veranderen, van een uitvoerende rol naar een steeds meer adviserende expertrol. Die verandering betekent ook dat de lees- en mediaconsulent andere kennis en vaardigheden nodig heeft. Daar gaat Cubiss de komende tijd tijdens bijeenkomsten voor zowel lees- en mediaconsulenten als voor vakspecialisten en managers educatie aandacht aan besteden.

Op 1 juni 2023 organiseert Cubiss van 9.30-12.00u de Kenniskaravaan voor lees- en mediaconsulenten in het basisonderwijs. De Kenniskaravaan vindt plaats in De Harmonie in Tilburg.

Programma

Spreker Guus Geisen laat jullie zien wat het betekent als we gaan werken naar ontwikkeling in plaats van activiteitengericht: ‘De wereld om ons heen verandert snel en dat heeft gevolgen voor iedereen en elke organisatie. Wat betekent dit voor jou als lees- en mediaconsulent en voor jullie als organisatie? Het roept vragen op, geeft onzekerheid maar kan ook kansen en mogelijkheden voor ontwikkeling brengen. Wat als we ons laten leiden door het uitgangspunt: 'van gerichtheid op activiteiten naar gerichtheid op ontwikkeling’?

We ervaren het verschil tussen beide perspectieven op een actieve manier (handen). We vertalen dat naar woorden en inzichten (hoofd). We verbinden met wat we werkelijk belangrijk vinden (hart). We vatten samen wat het kan betekenen voor: ZELF, TEAM en SYSTEEM.’

Bedoeld voor

Lees- en mediaconsulenten in het basisonderwijs en educatiespecialisten uit de provincies Noord-Brabant en Utrecht. 

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier.

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

De Harmonie, Stationsstraat 26, 5038 ED in Tilburg.