Kenniskaravaan vo - Dat vraagt om een visie!
Naast kennis en vaardigheden op basis van doelen in een leerplan, leren leerlingen in het voorgezet onderwijs te functioneren in onze gemedialiseerde wereld.
Het nieuwe curriculum digitale geletterdheid (DG) komt eraan. Dat vraagt om een visie op digitale geletterdheid. Een visie vormt de basis in het onderwijs en in de Bibliotheek. Als een visie onduidelijk is, dan is de kans groter dat docenten (en ook specialisten uit de Bibliotheek), goed onderwijs geven (of adviseren) maar met onvoldoende samenhang rondom DG.
Het programma
Tijdens deze Kenniskaravaan gaan we spelenderwijs aan de slag om de eerste stappen te zetten in het formuleren van een visie op DG. Leer meer over de inhoudslijnen en de domeinen van DG, zodat jij intern het gesprek kan aangaan. Maar ook extern op ‘jouw’ scholen om DG op de kaart kunt zetten.
Maak alvast een start door het volgen van deze sessie gegeven door Denise Brilman, Educatief Technoloog:
De Digipoly workshop belicht digitale geletterdheid via een interactief spel, geïnspireerd door Monopoly. In 2,5 uur verkennen deelnemers digitale thema’s en alledaagse situaties, reflecteren kritisch en worden geïnspireerd om digitale geletterdheid (en digitaal burgerschap) onderdeel van hun werkveld te maken.
Bekijk hier de flyer van Digipoly.
Ervaar zelf wat het oplevert om het vervolgens over te dragen aan jouw samenwerkingspartners in het voortgezet onderwijs.
Voor wie
Lees- en mediaconsulenten en educatiespecialisten voor het voortgezet onderwijs
Info op een rijtje
De Kenniskaravaan vindt fysiek plaats op 12 oktober.
We starten om 9.30 uur. Om 13.00 uur ronden we af en is er aansluitend een (vegetarische) lunch.
Geef in het formulier eventjes aan of je wel of niet mee luncht.
Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Aanmelden kan tot 10 oktober. We zien je graag op 12 oktober!