20
juni
2023
dinsdag 20 juni 2023 / 13:30 tot 17:00 , Cinecitta in Tilburg

Kenniskaravaan – Taalontwikkeling bij het jonge kind

Heb je behoefte aan verbreding van je kennis rondom de taalontwikkeling van het jonge kind? Neem dan deel aan de Kenniskaravaan van Cubiss op dinsdag 20 juni 2023. Dat de taalontwikkeling van jonge kinderen belangrijk is weet jij als geen ander. Maar hoe kan muziek de spraak en het taalbegrip stimuleren? En wat als de taalontwikkeling van een kind anders verloopt? Hoe herken je een mogelijke taalontwikkelingsstoornis? Is dat hetzelfde als een taalachterstand?

Programma

Muziekpedagoog Félice van der Sande (bekend van de interactieve muzikale materialen bij BoekStart) staat deze middag stil bij het belang van muziek voor de taalontwikkeling van het jonge kind. Muziek is belangrijk voor het brein. Maar er is volgens haar wel meer nodig dan alleen het zingen van een liedje. We gaan dan ook samen oefenen hoe je speels met liedjes kunt omgaan, zodat kinderen al van zeer jongs af aan zélf actief gaan zingen. (Smeer alvast je stembanden!)

Anneke Meeuwis, logopedist bij Kentalis, vertelt wat er aan de hand is wanneer bij een kind een taalontwikkelingsstoornis (TOS) wordt vermoed. Weinig voorlezen veroorzaakt geen TOS. Maar hoe zit het dan wel? En wat kun je adviseren als het bijvoorbeeld bij kinderopvangorganisaties gaat over kinderen met (een vermoeden van) TOS? Kortom, een middag vol mogelijkheid tot verdieping van je kennis. 

Voor wie?

Deze bijeenkomst is interessant voor educatiespecialisten, voorleesconsulenten in de kinderopvang en leesconsulenten in de onderbouw van het basisonderwijs.

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier.

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Cinecitta, Willem II Straat 29, 5038 BA Tilburg