14
september
2021
dinsdag 14 september 2021 / 09:30 tot 12:30, Cinecitta, Willem II straat 29, Tilburg

Kenniskaravaan- Nationale Voorleesdagen 

Zin in een proeverij van de prentenboeken Top 10 van de Nationale Voorleesdagen 2022? Een proeverij waarin we inzetten op álle zintuigen. Hoe zien de boeken eruit? Hoe smaken ze? En hoe kunnen we ze ruiken, horen en voelen? We gaan dit doen en beleven door extra ingrediënten toe te voegen, zoals spel en verschillende online en offline media en werkvormen. Met als doel om zo nóg meer de smaak te pakken te krijgen van de Top 10 en het voorlezen in het algemeen.

mediasmarty.png

Programma

Inloop 09.30 - We beginnen 10.00 uur 

Denise Bontje (@DmaakthetBont | @Mediasmarties) neemt ons mee en staat stil bij het belang van (het vertellen en voorlezen van) verhalen en het bieden van een rijk aanbod, de Nationale Voorleesdagen (januari 2022) en de relatie tot digitale geletterdheid.

Doel en doelgroep

Doel: Het bieden van een passend aanbod aan pedagogisch medewerkers en leerkrachten, zodat zij mediabreed aan de slag kunnen op de groep met de Prentenboeken Top 10 van de Nationale Voorleesdagen.

Doelgroep: Bibliotheekmedewerkers die actief in contact staan met opvang en scholen.

Kosten en aanmelding

Meld je via onderstaande formulier aan en ga tijdens de kenniskaravaan aan de slag. De kosten van deelname worden vergoed vanuit de provincie. 

Je ontvangt twee Mediasmarties WegWijzers (voor peuters en voor kleuters) vol met passende media bij twee prentenboeken uit de Prentenboeken top Tien, die je kunt verspreiden onder de kinderopvang en het onderwijs. Ook ontvang je tips om hiermee zelf aan de slag te gaan binnen de bibliotheek, de kinderopvang, het onderwijs en bij gezinnen thuis.

Let op: vanwege de beperkte ruimte, krijgen de Brabantse bibliotheken voorrang. De overige plaatsen zijn voor Limburgse en Utrechtse bibliotheken.

Locatie

Willem II straat 29, Tilburg

Inschrijven voor dit evenement

 
1 Begin 2 Voltooid