31
oktober
2017
dinsdag 31 oktober 2017 / 09:15 tot 12:00, De Domijnen, Bibliotheek Ligne

Kenniskaravaan Cultuureducatie en de Bibliotheek op school

Het platform Cultuureducatie Limburg (PCL) in Limburg en programma’s zoals De Cultuur Loper en de Culturele Ladekast in Brabant bieden het basisonderwijs een structuur voor cultuureducatie. Verschillende basisscholen werken daarnaast in samenwerking met de bibliotheek met de Bibliotheek op school. Hoe mooi zou het zijn als deze programma’s elkaar maximaal zouden versterken? Waarbij culturele programma’s bijdragen aan leesplezier, bijvoorbeeld door culturele activiteiten toe te voegen aan het taalonderwijs. Of waarbij de Bibliotheek op school culturele activiteiten versterkt, bijvoorbeeld door deze te voorzien van een extra context aan kennis en verhalen. Kortom: volop kansen!

In deze kenniskaravaan onderzoeken we een werkwijze om de programma’s met elkaar te verbinden en te versterken. Wat zijn de raakvlakken? Hoe leg je de verbinding? Met wie ga je in gesprek en wat is er nodig om samen met de school zowel te werken aan cultuureducatie als aan lees- en taalvaardigheid en mediawijsheid? We vertellen welke penvoerders in Limburg verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van Cultuureducatie met Kwaliteit. We laten je kennismaken met een aantal goede voorbeelden en natuurlijk bieden we de mogelijkheid om jouw ervaringen te delen. Eén van die voorbeelden is het programma Talentcement dat toegelicht wordt door Bibliotheek De Domijnen Sittard.

Na afloop is er de mogelijkheid deel te nemen aan een rondleiding door de nieuwe Bibliotheek De Domijnen.

Voor wie?

Deze kenniskaravaan biedt voor managers educatie, onderwijsspecialisten, domeinspecialisten informatie voor nieuw beleid. De bijeenkomst is ook interessant voor leesconsulenten omdat ook de praktische uitvoering op school aan bod komt.

Door wie?

Het programma wordt verzorgd door Patrice Matthee (Cultuuradvies) , Hanneke Ickenroth en Eveline Bongers (De Domijnen Sittard), Marcelle Hilgers (IDKR8).

Waar?

De Domijnen, Bibliotheek Ligne, Ligne 2 te Sittard.

Interesse?

Vul hieronder het inschrijfformulier in. Laat het ons uiterlijk 2 dagen van te voren weten als je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn.

Bereikbaarheid en parkeren

Kijk hier voor de route en parkeren. Herkent uw navigatiesysteem ‘Ligne’ niet? Toets dan ‘Haspelsestraat’ in. U vindt de parkeerplaats onder Ligne. Deze is bereikbaar vanuit Odasingel / Haspelsestraat. De ingang ligt t.o. de Odaparking aan Linde. De fietsenkelder ligt naast Ligne. De ingang hiervan ligt aan Linde.

 

Locatie

De Domijnen
Bibliotheek Ligne, Ligne 2/ 6131 MT Sittard

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Maak hieronder je keuze

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.