5
november
2020
donderdag 5 november 2020 / 09:30 tot 12:30, Online

campagnevisueal Karavaan2020.png

Gezinsaanpak taal en media

Ouders hebben een grote invloed op de taal- en mediaontwikkeling van hun kind. Daarom staat de online Kenniskaravaan op 5 november 2020 geheel in het teken van de gezinsaanpak op het gebied van taal en media.

Programma 

Gezinsaanpak en ouderbetrokkenheid zijn brede begrippen. Daardoor is het vaak lastig om er echt mee aan de slag te gaan en te weten wat werkt. Er zijn immers vele gezinnen en ouders. Wat voor de één werkt, werkt niet per se ook voor de ander. Pas wanneer je gezinnen en ouders in doelgroepen met soortgelijke behoeften differentieert, kun je je aanpak concretiseren: door in hun schoenen te stappen en vanuit daar te bedenken waar ze behoefte aan hebben en wat bij hen past. Daar gaan we in deze online workshop mee oefenen! We starten met een korte presentatie van Lost Lemon waarin we de deelnemers meenemen in de nieuwe onderzoeksinzichten van Lost Lemon en waarin Denise Bontje vertelt over mediaopvoeding. De kennis over de NT1-persona's wordt opgefrist en de nieuwe NT2-persona's worden geïntroduceerd. Lost Lemon stelt ze één voor één voor en legt de nadruk op de vertaalslag naar de werkpraktijk van bibliotheken en laaggeletterde gezinnen. Ook vertelt Lost Lemon kort over het onderzoek ‘Oud geleerd is Jong gedaan’ waarin het consultatiebureau als vindplaats is gebruikt om laaggeletterde ouders vooruit te helpen om zo taalachterstanden bij hun kinderen te voorkomen.

Doelgroep

Leesconsulenten, educatiespecialisten, mediacoaches en basisvaardighedenspecialisten. Vanzelfsprekend zijn ook jouw collega en je samenwerkingspartners van harte welkom. Nodig ze uit! 

Kosten

Voor deelnemers van Brabantse, Limburgse en Utrechtse bibliotheken worden de kosten van de bijeenkomsten van de Kenniskaravaan vergoed vanuit de provinciale subsidie. Aan alle overige deelnemers vragen we een vergoeding van 49 euro. 

Aanmelden

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. 

Locatie

Online

Meer weten?
Neem contact op met: