15
maart
2018
donderdag 15 maart 2018 / 09:00 tot 12:00, Eindhoven

Kenniskaravaan 2018

Maart = MAAKonderwijs !

We nodigen je uit voor een creatieve ochtend rondom maakonderwijs op 15 maart a.s. Een inspiratie- en doe-sessie voor leesconsulenten en mediacoaches, met praktijkvoorbeelden waarmee je direct aan de slag kunt. De sessie is ook interessant voor docenten. Dus nodig gerust je contacten uit! De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor (relaties van) Brabantse bibliotheken. Ben je van buiten Brabant? Neem dan even contact met ons op en we regelen een plek voor je.

In het eerste deel van de ochtend vertelt onze samenwerkingspartner Waag Society over het succesvolle project Maakplaats 021 dat zij samen met de OBA uitvoeren. Maakplaats 021 is een speelkamer in de OBA waar jongens en meisjes uit de buurt hun creativiteit en digitale vaardigheden kunnen ontplooien. Ervaringen over het opzetten van dit project worden gedeeld en uiteraard is er ruimte om vragen te stellen.
 
Vervolgens verzorgt Waag Society een workshop uit één van de modules van Baas op het Internet. Tijdens deze workshop ontwerpen deelnemers hun eigen zelfrijdende auto. Het ontwerp wordt omgezet in een digitaal bestand om daarna als sticker te worden uitgesneden. Kortom: stap in!

Programma

  • 9.00 uur            Inloop
  • 9.15 uur            Welkom
  • 9.30 uur            Lezing over maakonderwijs (Waag Society & Cubiss)
  • 10.00 uur          Pauze
  • 10.15 uur          Workshop (Waag Society)
  • 11.45 uur          Afsluiting
  • 12.00 uur          Einde

Heb je vragen? Neem contact op met Sophie Vijgen (M 06 44 62 17 22).

Locatie

De Ontdekfabriek, Torenallee 22, 5617 BD  Eindhoven.

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Maak hieronder je keuze

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.