6
juni
2018
woensdag 6 juni 2018 / 14:30 tot 17:15, Den Bosch

Inspiratiesessie creatief schrijven

Voor (duo’s van) leesconsulenten en leescoördinatoren

We nodigen je uit voor een middag rondom creatief schrijven op 6 juni a.s. Een inspiratie- en doe-sessie voor leescoördinatoren en leesconsulenten (bij voorkeur in duo's!), met praktijkvoorbeelden waarmee je direct aan de slag kunt. De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor (relaties van) Limburgse en Brabantse bibliotheken. Ben je van buiten Limburg of Brabant? Neem dan even contact met ons op en we regelen een plek voor je. We organiseren deze bijeenkomst in samenwerking met Stichting Lezen.

Schrijfexperts Mariet Lems en stichting De Schoolschrijver bundelen hun krachten voor deze inspiratiesessie en scholing. In de inspiratiesessie geven ze uitleg over het belang van creatief schrijven voor kinderen, vertellen ze over het creatieve proces en de werking van het brein en delen ze resultaten uit recente onderzoeken. En natuurlijk ga je als deelnemer volop zelf aan de slag, met Mariet en met Schoolschrijver Anna van Praag. Aan de hand van filmpjes, associatieve werkvormen en best practises ervaar je hoe je je verbeeldingskracht kunt 'aanzetten' en woorden vindt voor ervaringen en gedachten. 

Programma

  • Ontvangst/welkom - José Peijen (Cubiss)
  • Inleiding - Annemarie Heuts (De Schoolschrijver)
  • Het Waarom, Hoe en Wat van creatief schrijven én vooral: aan de slag met best practises - Mariet Lems en Schoolschrijver Anna van Praag
  • Afsluiting - José Peijen

Voor wie die na de inspiratiebijeenkomst verder willen met creatief schrijven op school, is er in het najaar van 2018 een uitgebreider scholing (op inschrijving), in 3 sessies van 2,5 uur en een terugkombijeenkomst. 

Tijden

  • Inloop 14.30 uur
  • Aanvang bijeenkomst 14.45 uur 
  • Einde bijeenkomst 17.15 uur.

Heb je vragen? Neem contact op met Sophie Vijgen (M 06 44 62 17 22).

Locatie

Den Bosch - Verkadefabriek.

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Maak hieronder je keuze

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.