23 mei, 2017 - 09:15 tot 12:00
/ Bibliotheek 's-Hertogenbosch

Kenniskaravaan BoekStart & dBos in een Integraal Kindcentrum

Veel bibliotheken hebben een structurele samenwerking met kinderopvanginstellingen en basisscholen met de programma’s BoekStart in de Kinderopvang en de Bibliotheek op school (PO). Met de komst van steeds meer Integrale Kindcentra 0-12 jaar komt ook de vraag op hoe bibliotheken deze twee programma’s kunnen integreren in deze centra. Wat komt daarbij kijken, hoe pak je dit proces aan, wie zijn je gesprekspartners, hoe sluit je aan bij de uitgangspunten van kindcentra, wat betekent dit voor het financiele plaatje en hoe kun je BoekStart en de Bibliotheek op school met activiteiten verbinden en versterken?

In deze kenniskaravaan laat o.a. Bibliotheek ’s-Hertogenbosch hun aanpak zien. Natuurlijk horen we ook graag de ervaringen van jouw bibliotheek. We gaan samen in gesprek over de verbinding en versterking van de bouwstenen van de beide programma’s. Je gaat naar huis met kansen, aanbevelingen en praktische ideeën zodat je in jouw lokale situatie meerwaarde kunt bieden in de samenwerking met kindcentra.

Programma:

9.15 uur            Welkom / Inleiding op het programma

9.30 uur            Presentatie Bibliotheek Den Bosch door Annette Janssen en Yannic Oosterling

                         Aanpak Bibliotheek Den Bosch voor samenwerking met Integrale Kindcentra

10.45 uur          Pauze

11.00 uur          Delen ervaringen Brabantse Bibliotheken

11.30 uur          Kansen voor verbinding en versterking van BoekStart & de Bibliotheek op school

12.00 uur          Afsluiting

Voor wie?

Deze Kenniskaravaan richt zich op managers educatie, onderwijsspecialisten, domeinspecialisten en leesconsulenten die (gaan) samenwerken met kindcentra 0-12 jaar. Deze bijeenkomst besteedt aandacht aan zowel strategische als beleidsmatige en uitvoerende aspecten.

Interesse?

Vul hieronder het inschrijfformulier in. Laat het ons uiterlijk 2 dagen van te voren weten als je onverhoopt niet aanwezig kunt zijn.

 

Locatie

Bibliotheek  's-Hertogenbosch
Hinthamerstraat 72, 5211 MR 's-Hertogenbosch

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Maak hieronder je keuze

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.