13
juni
2023
dinsdag 13 juni 2023 / 10:00 tot 12:30 , Cinecitta in Tilburg

Kennisdelingsbijeenkomst Taalhuiscoördinatoren Brabant 

Op dinsdagochtend 13 juni organiseren we weer een fysieke bijeenkomst voor alle Taalhuis- en taalnetwerkcoördinatoren in Brabant.  

Programma  

Het programma ziet er als volgt uit: 

  • Ilse Pullens neemt ons mee in het profiel voor NT1-Taalgroeiers. Ze laat onder meer zien hoe klantsegmentatiemodel Whize handvatten biedt om deze doelgroep in jouw bibliotheekgemeente te vinden en te bereiken met passend aanbod; 
  • Marjan Middelkoop en Caroline Koevoets gaan in op het thema gecijferdheid. Hoe kunnen we deze vaardigheid integreren in ons aanbod?; 
  • Katia van Bommel vertelt over de Brabantse aanpak gericht op de gezinsaanpak en staat stil bij het Werktraject, de provinciale pilot Taalhuis op school en de landelijke pilot gemeentelijke gezinsaanpak; 
  • Macha Matthijsen verzorgt een update vanuit Stichting Lezen & Schrijven, waarbinnen onder meer aandacht is voor trainingen en de nieuwe abonnementenstructuur; 
  • Yvonne van den Berg en Ruby van Dijck geven een update vanuit Cubiss, met aandacht voor deskundigheidsbevordering, de ontwikkelingen vanuit de BNB-samenwerking en specifieke thema’s waar Cubiss in 2023 aandacht aan besteedt.  

Zijn er onderwerpen die je graag zelf onder de aandacht brengt of behandeld ziet tijdens volgende bijeenkomsten? Laat ons dit dan weten!  

Tijden

Inloop vanaf 09:30 uur
10.00 uur start inhoudelijk programma
12.30 uur einde inhoudelijk programma. We sluiten de bijeenkomst af met een gezamenlijke lunch die ook nog de mogelijkheid biedt om onderling ervaringen uit te wisselen en bij te praten.  

Meer informatie over het programma volgt. Thema’s die in ieder geval aan bod komen op 13 juni zijn het bereiken en vasthouden van de NT1 doelgroep, de gezinsaanpak en deskundigheidsbevordering.

Bedoeld voor

Deze bijeenkomst is bedoeld voor alle Taalhuis- en taalnetwerkcoördinatoren in Brabant. Zijn er in jouw werkgebied nieuwe Taalhuis- en taalnetwerkcoördinatoren begonnen, geef deze bijeenkomst aan hen door.  

Zijn er onderwerpen die je graag zelf onder de aandacht wilt brengen tijdens deze of mogelijke volgende bijeenkomsten? Laat het ons weten.  

Aanmelden  

Meld je aan via onderstaand formulier.
Graag tot ziens op 13 juni! 

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Cinecitta, Willem II Straat 29, 5038 BA Tilburg