08
november
2022
dinsdag 08 november 2022 / 14:45 tot 17:00 , Online

Kennisdelingsbijeenkomst Digitale Inclusie  

Op dinsdag 8 november 2022 organiseren we weer een kennisdelingsbijeenkomst Digitale Inclusie voor de Utrechtse, Limburgse en Brabantse bibliotheken.  

Programma 

14:45 uur Digitale inloop 
15:00 uur Start van de bijeenkomst:
* Edo Postma van Probiblio over privacy en het gebruik van het toestemmingsformulier  
* Milja de Vries van Cubiss over de IDO campagne 
* Korte pauze 
* Stephanie Kuijper van de KB over financiering IDO’s vanaf 2023
* Break-out rooms, waarin we behoefte/wensen/ideeën voor deskundigheidsbevordering 2023 ophalen 
* Terugkoppeling van de break-out rooms 
17:00 uur Afsluiting van de bijeenkomst 

We gaan allereerst in op het nieuwe toestemmingsformulier. Edo Postma van Probiblio geeft hier een korte toelichting op en beantwoordt vervolgens jullie vragen. Ook kunnen bibliotheken die al ervaring hebben opgedaan met het toestemmingsformulier hun ervaringen delen.  

Mocht je nu al een concrete vraag hebben over het nieuwe toestemmingsformulier, geef deze dan aan ons door via het aanmeldformulier. Dan kan Edo deze meenemen in zijn voorbereidingen voor de bijeenkomst.  

Vervolgens gaan we in op een aantal landelijke ontwikkelingen, waaronder de financiering van het IDO en de energietoeslag. We kijken ook graag samen naar de verschillende invullingen van de lokale IDO-campagnes, in navolging op de provinciale en landelijke campagnes.
En er is ook ruimte om van elkaar te leren op basis van een aantal praktijkvoorbeelden.

Zijn er onderwerpen die je graag zelf onder de aandacht zou willen brengen tijdens deze bijeenkomst of mogelijke volgende bijeenkomsten? Laat ons dat dan ook weten via het aanmeldformulier. 

Voor wie? 

De bijeenkomst is in eerste instantie bedoeld voor kartrekkers Digitale inclusie en managers frontoffice, maar is interessant voor iedereen die zich binnen de Utrechtse, Limburgse en Brabantse bibliotheken bezighoudt met het traject Digitale inclusie. 

Aanmelden 

Meld je aan voor deze bijeenkomst via onderstaand formulier.  

De mail met aanvullende informatie over het programma en hoe je de bijeenkomst digitaal kunt bijwonen volgt op een later moment. 

Meer weten? 

Neem een kijkje op de verzamelpagina rondom Digitale Inclusie. Hier zijn ook de padlets van de vorige kennisdelingsbijeenkomsten Digitale Inclusie terug te vinden.  

 

Foto Andrew Neel

Bekijk agenda-overzicht >>