19
november
2019
dinsdag 19 november 2019 / 10:00, Roermond -

Kennisdag – Werken in Communities 

Het werken in de bibliotheek is de afgelopen jaren sterk aan het veranderen. In de bibliotheek staat niet meer alleen het boek, maar de kennisvraag centraal. Deze vragen haalt de bibliotheekmedewerker direct op bij de mensen uit de regio. Zo bouwt de bibliotheek voortaan communities.

Op verzoek van een aantal Limburgse bibliotheken organiseert Cubiss een dag over het Werken in Communities. De dag is bedoeld voor alle medewerkers die zich aangetrokken voelen tot het onderwerp. Het is niet nodig om vooraf al kennis te hebben over het onderwerp. In de middag maken we samen de vertaalslag naar wat iedere deelnemer zelf in zijn/ haar werk kan doen om bij te dragen aan deze beweging. Er wordt rekening gehouden met het niveau van jou als deelnemer.

Programma

  • 10.00 uur          inloop met koffie en thee
  • 10.30 uur          Presentatie door Kirsten Wagenaar
  • 11.30 uur          Vragenronde aan Kirsten Wagenaar
  • 12.00 uur          Lunch
  • 12.45 uur          Documentaire bekijken
  • 13.00 uur          Werksessie met Irene Harmsen, hoofddocent van de opleiding Community Librarian en Marieke Hezemans, adviseur van Cubiss. 
  • 15.30 uur          Einde

 

Uitgelicht

Kirsten Wagenaar, community builder en management consultant bij bureau Bind Community Building. Kirsten is één van de docenten van de opleiding Community Librarian. Zij neemt ons mee in wat een community precies is en hoe je een community in kunt zetten. Na haar verhaal ben je helemaal op de hoogte van wat het werken in communities inhoudt.

Irene Harmsen en Marieke Hezemans maken met jou de vertaalslag van het verhaal van Kirsten en de documentaire naar jouw eigen werk. Je leert wat de verhalen die je hoort betekenen voor jouw werk in de bibliotheek.Tijdens het middagprogramma komen verschillende Community librarians aan het woord en leer van hun ervaringen. We gaan aan de slag met opdrachten rondom talenten en drijfveren. Je gaat naar huis met concrete acties, jij weet aan het einde van de dag wat jij kunt doen om bij te dragen aan het werken in communities in jouw bibliotheek.

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand aanmeldformulier. Deelname is gratis, maar bij inschrijving rekenen we op jouw komst!

Inschrijven voor dit evenement