08
juni
2022
woensdag 08 juni 2022 / 10:00 tot 11:00 , Online en fysiek

Interprovinciaal Symposium ‘Leiderschap in Lezen’

8 juni, 20 september, 11 oktober, 17 november en 8 december 

Cubiss-BiSC organiseert in de periode van 8 juni tot en met 8 december 2022 een hybride, interprovinciaal symposium voor de provincies Limburg, Noord-Brabant en Utrecht. We plannen het symposium, getiteld Leiderschap in Lezen, verspreid over een aantal momenten in het jaar. De thema’s die centraal staan zijn leiderschap en netwerken, de veranderende rol van de lees-mediaconsulent, zichtbaarheid van de bibliotheek bij partners en stakeholders en het werven en binden van medewerkers met de juiste skills. 

Bedoeld voor 

We richten ons op Educatiemanagers, hun partners en stakeholders en op HR-verantwoordelijken binnen de bibliotheken in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Utrecht. Met dit symposium willen we teammanagement en HR tools aanreiken waarmee ze hun team in staat kunnen stellen om haar veranderende rol in onze veranderende maatschappij zo goed mogelijk te vervullen. Hieronder lichten we de verschillende momenten van het symposium verder toe. 

8 Juni – ophaalsessie 

Op 8 juni van 10:00 – 11:00 uur organiseren we online een ophaalsessie waarin we de rest van het symposium samen met jullie gaan inkleuren. We staan dan stil bij de hierboven genoemde thema’s en zullen op basis van jullie input op zoek gaan naar passende en inspirerende sprekers. 

20 September – symposium inspireren en ontmoeten 

Noteer ook alvast 20 september tussen 15:00 – 17:30 uur in je agenda. Op deze middag organiseren we de fysieke component van het hybride symposium in Eindhoven. Hier wordt het thema ‘Leiderschap in Lezen’ ingeleid en kunnen jullie elkaar ontmoeten en inspireren. Nodig jullie stakeholders in het onderwijs en de politiek uit om erbij te zijn. Het belooft een inspirerende en interessante middag te worden waarin leiderschap en verandering als thema centraal staat. Meer informatie over 20 september volgt na de ophaalsessie op 8 juni. 

11 Oktober, 17 november en 8 december: online verdiepingssessies 

Na de aftrap op 20 september volgen er nog drie thematische online verdiepingssessie van één tot anderhalf uur en wel op 11 oktober, 17 november en 8 december tussen 09:30 – 11:00 uur. Drie verschillende thema’s passeren in deze verdiepingsmomenten de revue middels interessante sprekers. Ook hierover volgt na 8 juni meer informatie. 

Aanmelden voor alle sessies 

Je kunt je aanmelden voor alle sessies via onderstaand formulier door aan te vinken waar je bij wilt zijn. Laat in het formulier ook weten wie van je partners en stakeholders je mee wilt nemen. In verband met het versturen van de deelnamelink, is het fijn als diegene zich voor de online sessies zelf aanmeldt. Dus stuur gerust de uitnodiging door. Deze link ontvang je enkele dagen van tevoren per mail.  

Voor de fysieke bijeenkomst op 20 september ontvang je ruim van tevoren de informatie over de plaats en het programma. Ook voor de online vervolgsessies zullen we ruim van tevoren de sprekers met jullie delen. We zien jullie graag op 8 juni en alle momenten daarna. 

 

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Het symposium op 20 september is fysiek in Eindhoven.
De sessies op 8 juni, 11 oktober, 17 november en 8 december zijn online.