3
september
2020
donderdag 3 september 2020 / 13:00 tot 16:00, Tilburg

Inspiratiesessie: data science

De betekenis van data science voor de Brabantse bibliotheekbranche.

Als bibliotheek beschik je over veel data. Het analyseren van deze data helpt je om nog beter aan te sluiten bij de behoefte van bibliotheekgebruikers. Cubiss wil bibliotheken inspireren om meer uit hun data te halen. Daarom organiseren we op 3 september een inspiratiesessie. Speciaal voor Brabantse bibliotheken.

Welke openingstijden passen het beste bij jouw klanten? Welke keuzes moet je maken binnen je collectie? Is er behoefte aan andere abonnementsvormen? Allemaal vragen die je met hulp van dataonderzoek kunt beantwoorden. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.  

Tijdens de sessie nemen de mannen van de startup Tau Omega je mee in de wereld van data. Ze leggen uit hoe je een dataproject moet opzetten en wat er allemaal bij komt kijken. Ook laten ze een aantal data-oplossingen zien die prima zijn toe te passen in de bibliotheek.   

Van inspiratie naar pilots 

De bedoeling is dat er uit de sessie twee concrete ideeën voor pilots komen. Deze gaan Cubiss en Tau Omega de komende maanden samen met jou uitvoeren.  Uiteraard kunnen er bij een pilot meerdere bibliotheken aanhalen. De resultaten van de pilots delen we met alle Brabantse bibliotheken.

Voor wie 

Voor specialisten binnen Brabantse bibliotheken die aan de slag willen gaan met een dataproject of zich willen laten inspireren.  

Wanneer 

Donderdag 3 september van 13.00 tot 16.00 uur in Tilburg. De precieze locatie volgt. Uiteraard houden we ons aan alle dan geldende richtlijnen van het RIVM. Mocht het niet mogelijk zijn om deze sessie live te doen dan wordt het alsnog een online sessie.  

Alvast meer lezen? 

Vorig jaar name Cubiss de transactiedata van een Brabantse bibliotheek onder de loep.

Lees de belangrijkste conclusies >> 

Locatie

Tilburg, precieze locatie volgt.

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

 
1 Begin 2 Voltooid

 

Deze inspiratiesessie wordt alleen aangeboden aan de Brabantse bibliotheken.