27
maart
2019
woensdag 27 maart 2019 / 15:30 tot 17:00, Media Valley, Mercator 3, 6135 KW Sittard

VlogCity

Nepnieuws is een groeiend probleem. Een op de drie Nederlanders geeft aan dat ze niet altijd goed weten of een bericht echt is of niet. Ook jongeren hebben hier moeite mee, te meer omdat nieuws hen steeds minder via traditionele kanalen bereikt. Ook framing speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Om jongeren bewust te maken van wat er speelt, ontwikkelt Media Valley samen met Cubiss VlogCity. Het doel is goed leren kijken. Jezelf altijd de vraag stellend 'wat zie ik?!'. Kritisch en bewust omgaan met video-platvormen.

VlogCity bestaat uit een lespakket en een game. Dit jaar wordt vanuit het project Jeugd & Onderwijs een pilot met VlogCity en bibliotheken uitgevoerd.

Op woensdagmiddag 27 maart is er een informatiebijeenkomst voor bibliotheekspecialisten en onderwijsspecialisten in Sittard bij Media Valley. Hier krijg je meer informatie over VlogCity en is er de mogelijkheid om zelf in de game te duiken!
Meld je voor de bijeenkomst aan via onderstaand formulier.

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie over de inhoud en het doel van VlogCity, de manieren waarop je als bibliotheek betrokken kunt zijn bij VlogCity, en informatie over wat deelname betekent voor bibliotheken en scholen qua investering.

Deelnemen

Wil je graag deelnemen met een of meer klassen? Neem contact op met Pacalle Haenen, projectleider Jeugd & Onderwijs, via 06-15 31 23 61 of p.haenen@cubiss.nl.  
Je kunt dit uiteraard ook besluiten na de informatiebijeenkomst.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Organisatie