29
september
2022
donderdag 29 september 2022 / 15:00 tot 17:00 , Bibliotheek Venlo & Online

Informatiebijeenkomst over PLEK 3

Bibliotheek Venlo ontwikkelde en implementeerde PLEK 3 voor kinderen (groep 6 t/m brugklas), die gemotiveerd en nieuwsgierig zijn, om spelenderwijs en ontdekkend hun taalniveau en algemene ontwikkeling een impuls te geven. Deze kinderen doorlopen het reguliere onderwijsprogramma, krijgen daar misschien extra aandacht rondom taal, maar zullen in een contextrijkere omgeving en met extra aandacht sneller tot bloei en ontplooiing komen om hun talent(en) te ontdekken en ontwikkelen. Precies die derde leeromgeving en makersplaats biedt PLEK 3.

Via 4 thema’s (Burgerschap, Cultuur Duurzaamheid, Techniek) worden de kinderen sterker gemaakt in taal en gestimuleerd in hun talent. De leerlingen zijn afkomstig van verschillende scholen in Venlo en krijgen bij de bibliotheek in een klein en nieuw gezelschap les van twee vaste docenten en een vrijwilliger. Bij ongeveer de helft van de lessen is er een samenwerkingspartner betrokken die de thema's en lessen nog meer diepgang kan geven. Door de groep klein te houden en met meerdere begeleiders op de groep te staan, is er aandacht voor elk kind.

We nodigen je uit om op donderdag 29 september te komen kennismaken met PLEK 3.

Zeker zijn van een plek? Meld je dan aan via onderstaand formulier. 

Doelgroep

Voor alle Limburgse, Noord-Brabantse en Utrechtse bibliotheken die geïnteresseerd zijn in PLEK 3. Het zal vooral interessant zijn voor programmamanagers, educatiespecialisten en directeuren. Je mag een collega meenemen. Er is plaats voor ongeveer 30 personen. Daarnaast zijn de presentaties ook online te volgen via een livestream.

Programma

Het doel van deze bijeenkomst is om andere bibliotheken en multidisciplinaire organisaties mee te nemen in:

  • Inloop vanaf 14:30 uur.
  • Start programma om 15:00 uur.
  • Opening door Cubiss.
  • Sanne Pijnenburg, projectleider PLEK 3 zal het hebben over wat PLEK 3 is, hoe het ontstaan is, hoe het in z’n werk gaat en welke kosten erbij komen kijken.
  • Mariëlle van Rijn, ontwikkelaar van de website van PLEK 3 geeft een demo van de website.
  • Pierre Pas, ontwikkelaar van de inhoud van het lesprogramma deelt hoe de inhoud ontstaan is en waar je rekening mee moet houden.
  • Trudy Schils, Hoogleraar Macro, International & Labour Economics, van Universiteit Maastricht en haar collega Vera Ronda, Onderzoeker Macro, International & Labour Economics, presenteren de kwantitatieve analyse van PLEK 3.
  • Tot slot zullen leerlingen van PLEK 3 nog vertellen over hun ervaring.

Zie de website van PLEK 3 voor meer informatie.

Aanmelden?

Wil jij er bij zijn? Geef dat via onderstaand formulier aan. Je ontvangt dan te zijner tijd meer informatie over het programma.
Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden. 

We zien je graag live of online op 29 september! 

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Bibliotheek Venlo |Begijnengang 2, 5911 JL Venlo
Livestream | kijklink volgt na aanmelding