14
september
2017
donderdag 14 september 2017 / 12:00 tot 16:30, Eindhoven

Informatiebijeenkomst Digitale Bibliotheek

Op 14 september 2017 organiseert Cubiss een bijeenkomst voor alle bibliotheekmedewerkers met interesse voor De Digitale Bibliotheek. Na een prikkelende opening wordt u helemaal bijgepraat over de status van projecten van de KB en gaan we in gesprek over twee thema's die in elke bibliotheek van belang zijn: Publiekswerkplekken 21e eeuw en Privacy & Informatiebeveiliging.

Programma

12.00 Lunch
12.45 Digitale innovatie: opgaven en kansen voor bibliotheken door Peter van Eijk, bestuurder BCI.
13.15 Ontwikkelingen bij de KB door Bertil Voogd, accountmanager Koninklijke Bibliotheek.
14.05 Praktijkcase I: De publiekswerkplek van de 21e eeuw door Ronald Huizer, programmamanager BiSC. 
Over de samenwerking van BiSC en de TU Delft naar innovaties in publiekswerkplekken, en de resultaten van het onderzoek over publiekswerkplekken dat Cubiss deed onder Limburgse bibliotheken. Welke behoeftes hebben bezoekers? En wat wil uw organisatie aan faciliteiten aanbieden?
15.05  Pauze
15.20 Praktijkcase II: Privacy en informatiebeveiliging door Jean-Paul van Schoonhoven, Chief Privacy Officer bij PostNL en directeur van Legal2Practice. 
Met de komst van de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) worden nieuwe eisen aan publieke organisaties gesteld, ook aan bibliotheekorganisaties. Wat betekent dat voor uw organisatie? Waar loopt uw organisatie risico, en waar begint u mee?
16.30 Afsluiting

 

Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door subsidies van de provincies Limburg en Noord-Brabant. Er zijn voor u geen kosten aan verbonden

Vul onderstaand formulier in om u aan te melden voor de bijeenkomst.

Locatie

Seats2Meet Eindhoven Strijp-S, Torenallee 24, 5617 BD Eindhoven

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Lunch

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.