5
maart
2018
maandag 5 maart 2018 / 18:30 tot 20:00, Nieuwe Veste, Breda

Informatieavond over de gemeenteraadsverkiezingen (Breda)

Maandag 5 maart 2018

Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraads-verkiezingen in Nederland. De gemeenteraad beslist hoe het geld in de stad wordt verdeeld. Ieders stem is belangrijk, de mensen in de gemeenteraad moeten namelijk goed weten wat inwoners willen.

De inwoners van Breda mogen kiezen welke politieke partij zij het beste vinden voor de stad. Door te stemmen laten zij weten wat ze belangrijk vinden. Stem op iemand die over veel dingen hetzelfde denkt als jij!

Om een goede keuze te maken heb je informatie nodig. Daarom organiseren Gemeente Breda, Stichting Nieuwe Veste, Cubiss Brabant, Stichting Lezen & Schrijven in samenwerking met Prodemos een informatieavond over de gemeenteraads-verkiezingen. Aanwezigen leren dan meer over wat de gemeenteraad doet en hoe je kunt stemmen. Op deze avond is er gelegenheid om raadsleden uit Breda te ontmoeten en te horen wat zij belangrijk vinden voor Breda. Hierover gaan we met elkaar in gesprek in een debat.

Om elkaar goed te begrijpen is het belangrijk dat we heldere taal gebruiken. We hebben de plannen van de politieke partijen in Breda gelezen. Deze avond maken we bekend welke partij de meest heldere taal heeft gebruikt in hun plan.

Ben je zelf raadslid bij Gemeente Breda en vind je het leuk om te komen debatteren? Meld je dan aan! Welk onderwerp vindt jouw partij heel belangrijk? Laat het ons weten, dan nemen we contact met je op.

Ieders stem is belangrijk. Voor deze avond nodigen we vooral burgers van Breda uit. Maar ook geinteresseerden van buiten Breda zijn welkom.  Meld je wel even aan via onderstaande link.

Programma

18.00 uur deuren open en soep en broodjes

18.30 - 20.00 uur programma

Meer informatie

Neem contact op met Yvonne van den Berg van Cubiss, y.vandenberg@cubiss.nl of Ernestine Schipper van Stichting Lezen & Schrijven ernestine@lezenenschrijven.nl.

Graag tot 5 maart!

Locatie

Nieuwe Veste, Molenstraat 6 Breda

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens
Organisatie

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.