26
september
2022
maandag 26 september 2022 / 10:00 tot 11:30 , online

ICT-basisvaardigheden

Deskundigheidstraject Basisvaardigheden

Bedoeld voor frontofficemedewerkers in de bibliotheek

Deze online sessie is een kennismaking met Canva. De applicatie ‘Canva’ is een tool die je kunt gebruiken om bepaalde (beeld)boodschappen te creëren voor je bibliotheekpubliek. Tijdens de bijeenkomst krijg je een online rondleiding door de basis en de highlights. En natuurlijk zorgen we voor veel inspiratie!

Voorafgaand aan de online sessie ontvang je de ICT-basisvaardigheden microlearning. We richten ons - op basis van opgehaalde feedback vanuit front-office medewerkers - op tips en trucs met betrekking tot de smartphone, Microsoft Teams en het creëren van beeldmateriaal. Met betrekking tot dat laatste lichten we de applicatie ‘Canva’ eruit. De online sessie richt zich vervolgens volledig op Canva (voor beginners). 

Bijzonderheden:

  • De modules zijn ook los te volgen. 
  • Heb je je aangemeld (leuk!), dan gaan we uit van je aanwezigheid.
  • Deze training is bedoeld voor frontofficemedewerkers van Brabantse bibliotheken.
  • De kosten voor deelname worden voldaan vanuit het project Basisvaardigheden voor Brabanders.

 

Microlearning 

De microlearning richt zich op tips en trucs met betrekking tot de smartphone, Microsoft Teams en het creëren van beeldmateriaal. Deze mini e-learnings kun je in eigen tijd volgen. Bibliotheekmedewerkers die zich aanmelden voor de online bijeenkomsr op 26 september, ontvangen automatisch medio september de link naar de microlearning en de bijeenkomst via de mail.

Ben jij geïnteresseerd in de microlearning, maar ben je niet aanwezig tijdens de bijeenkomst, meld je dan hier aan. We sturen de link naar de microlearning medio september 2022 naar je toe. Let op: deze link geldt alléén voor mensen die niet bij de online bijeenkomst kunnen zijn.

Meer informatie

Naar aanleiding van een behoeftepeiling in 2021 in Brabant ontwikkelen we een deskundigheidstraject Basisvaardigheden, gericht op drie thema’s: informatievaardigheden, nepnieuws en ICT-basisvaardigheden. Doel van het deskundigheidstraject is om de ‘Basisvaardighedenrugzak’ van frontofficemedewerkers te vullen met informatie zodat zij bibliotheekleden en -bezoekers nog beter kunnen adviseren en ondersteunen. Frontofficemedewerkers willen graag meer toegerust worden op deze thema’s, daarom bieden we in 2022 dit traject aan. Je kunt in z’n geheel deelnemen aan het traject of losse onderdelen volgen. Zo kun je díe informatie tot je nemen die voor jou belangrijk is. 

Het volledige traject bestaat uit de volgende onderdelen: Informatievaardigheden (24 maart 2022), Nepnieuws (21 juni 2022) en ICT-basisvaardigheden (26 september). 

Neem voor meer informatie contact op met Mirjan Albers of met Lonneke Jans.

Bekijk agenda-overzicht >>