20
juni
2019
donderdag 20 juni 2019 / 13:00 tot 16:00, SCHUNCK* Bongerd 18, 6411 JM Heerlen

Het koffertje van de leesconsulent

Cubiss Kenniskaravaan (Limburg)

In deze kenniskaravaan nemen Nicolien de Pater (docent Module Leesconsulent, trainer leesbevordering o.a. Open Boek, BoekStart in Kinderopvang en leesbevordering in vo en mbo) en José Peijen je mee in een inspirerende workshop hoe je leesbevordering in de onderwijspraktijk kunt verweven met allerlei camouflagetechnieken.

Inhoud

Lezen en leesplezier is belangrijk. Elke leerkracht zal dat beamen. Het gaat bij kinderen niet altijd vanzelf en daarom is leesbevordering ook belangrijk. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Leerkrachten hebben het al zo druk en het lesprogramma zit boordevol! Hoe zorg jij ervoor dat leerkrachten niet het idee hebben dat leesbevordering er ook nog eens bij komt? Hoe ‘verpak’ je leesbevordering in een lessuggestie of activiteit op school of thuis? Hoe sluit je aan op de onderwijspraktijk? Bijvoorbeeld bij taal- en leeslessen, zaakvakken of actuele thema’s? Wat doen we allemaal al? Is er nog iets nieuws te verzinnen? In deze kenniskaravaan delen we onze kennis met elkaar, gaan we samen aan de slag en vullen ons koffertje met nieuwe ideeën.

Programma

  • 13.00 uur Inloop
  • 13.15 uur Welkom
  • 13.30 uur Workshop deel 1
  • 14.30 uur Pauze
  • 14.45 uur Workshop deel 2
  • 15.45 uur Afsluiting
  • 16.00 uur Einde

Na afloop van de kenniskaravaan is er een borrel voor alle educatiespecialisten van de Limburgse bibliotheken, om het schooljaar af te sluiten en de zomer in te luiden. 

Bedoeld voor

Leesconsulenten en mediacoaches.

Kosten & aanmelden

De bijeenkomst is vrij toegankelijk. Met de kanttekening dat als je jezelf hebt aangemeld, we ook op je komst rekenen!

 

aanmelden.png

 

Tot ziens!

 

Mocht je 20 juni niet kunnen, check dan de bijeenkomst van 25 juni (Breda). 

 

2provs.jpg

 

#CubissKenniskaravaan

Locatie

SCHUNCK* Bongerd 18, 6411 JM Heerlen

Meer weten?
Neem contact op met: