24
maart
2022
donderdag 24 maart 2022 / 10:00 tot 10:45, Online | Zoom

Hackshield in de bibliotheek

 

Doelgroep

Deze online sessie wordt georganiseerd voor Limburgse bibliotheken. Bibliotheken in de provincies Brabant en Utrecht zijn van harte welkom om bij deze sessie aan te sluiten.

Programma 

Hackshield is een online spel over cybercriminaliteit. Via deze game worden kinderen opgeleid tot Junior Cyber Agents die zichzelf en hun omgeving kunnen beschermen tegen online gevaar. Met de gemeente Amsterdam, de OBA en ProBiblio is nu een speciale game ontworpen voor bibliotheken: HackShield in de Bieb. Hiermee willen partijen de informatievaardigheden van kinderen tussen de 8 en 12 jaar vergroten en zo bijdragen aan het digitaal burgerschap bij kinderen en hun directe omgeven. Met de Hackshield bibliotheek quest organiseer je een uitdagend bibliotheekbezoek rond infomatievaardigheden en mediawijsheid. De strijd tegen desinformatie staat centraal. Het gaat dan om desinformatie herkennen, zoektermen bepalen die de juiste informatie kunnen opleveren en de informatie in de bibliotheek opzoeken. In kleine groepjes gaan leerlingen met opdrachten op een tablet de bibliotheek in, op zoek naar antwoorden.

Emily Jacometti van Hackshield vertelt via een Zoom-verbinding over Hackshield in de Bieb, de Augmented Reality-game en de rol van de bibliotheek.

 

Zie voor aanvullende informatie de bijlage of lees deze blog van Probiblio.

Locatie

De zoom-link ontvang je na aanmelding.

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement