04
maart
2024
maandag 04 maart 2024 / 14:30 tot 17:00 , Bibliocenter Weert

Eerste hulp bij aarzelende lezers

Workshop voor docenten vo Nederlands

Hoe komt het dat sommige jongeren niet willen lezen en ze een leesweerstand of leesangst hebben ontwikkeld? En hoe betrek je deze lastig te bereiken doelgroep bij het leesonderwijs, waardoor ze kunnen ervaren wat verhalen voor ze kunnen betekenen?  

Om docenten Nederlands van het voortgezet onderwijs handvaten te geven om dit probleem in de klas aan te pakken, faciliteert het Limburgs Leesoffensief de workshop Eerste Hulp Bij Aarzelende Lezers. Bibliotheekmedewerkers zijn ook zeker welkom. 

Programma  

Nicky de Boer van Lezenslessen leert je tijdens deze middag hoe je meer grip krijgt op de leesmotivatie en het leesplezier van aarzelende lezers uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. 

Je ontvangt een enorme stapel boekentips en praktische handvatten waarmee je deze jongeren kunt aanmoedigen om zelf ook een boek op te pakken. Tijdens de workshop krijg je niet alleen theorie over aarzelende lezers en boekenmerken, maar ga je ook zelf in de boeken neuzen. Na deze middag ben je geïnspireerd, enthousiast en heb je een persoonlijk plan gemaakt om tijdens je lessen op een eenvoudige manier meer aandacht te besteden aan jeugdboeken en lezen. 

Vanaf 14:00 uur - inloop  

14.30 uur - start inhoudelijk programma 

17:00 uur - einde programma 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. 

Bedoeld voor 

Docenten Nederlands van de onderbouw van het voortgezet onderwijs in de provincie Limburg. Docenten uit Noord-Brabant en bibliotheekmedewerkers zijn ook zeker welkom. 

Aanmelden 

Meld je aan via onderstaand formulier.

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Bibliocenter Weert,

Wilhelminasingel 250, 

6001 GV Weert.