25
januari
2018
donderdag 25 januari 2018 / 09:00 tot zondag 25 februari 2018 / 12:00, Online

E-learning Poëzie in de jeugdliteratuur

Lastige woorden, vage teksten en supersaai. Dat hoor je vaak over poëzie. Een misverstand, want poëzie prikkelt juist op een speelse manier de fantasie en de creativiteit. Bij een gedicht gaat het even niet om de d's en de t's, maar om heel andere aspecten van de taal: om het beeld, om het gevoel, om het ritme, om de klank. Het lezen van poëzie leert kinderen makkelijker lezen, vergroot hun woordenschat en is het middel bij uitstek om taalplezier bij te brengen. Daarom lanceert Cubiss tijdens de Poëzieweek (25 t/m 31 januari 2018) de e-learning Poëzie in de jeugdliteratuur. Doe mee en laat je inspireren om poëzie in te zetten voor de doelgroep 4-12 jaar.

Poëzie

Poëzie laat op een verrassende manier de rijkdom van taal zien. Het woord ‘gedicht’ wijst al op het compacte karakter: een gedicht is ‘verdichte’ taal. Er staat geen woord teveel in, want ieder woord is goed doordacht. Een gedicht vertelt vaak veel meer, dan er op het eerste gezicht te lezen valt.

Inhoud            

Wat is kinderpoëzie? Hoe gebruik je gedichten op school? Hoe filosofeer je met kinderpoëzie? En hoe maak je poëzie met kinderen? Wil jij een antwoord op deze vragen? Doe mee aan de e-learning over Poëzie in de jeugdliteratuur. Ga als een echte ontdekkingsreiziger op onderzoek en duik in de wereld van poëzie voor kinderen van 4-12 jaar. Volg de online lessen op laptop, tablet of pc op een tijdstip naar keuze.

Voor wie?   

Voor leescoördinatoren, leerkrachten, pabo studenten en –docenten, leesconsulenten, mediacoaches en ouders die helpen in de schoolbibliotheek.

Wanneer? 

De e-learning is te volgen van 25 januari t/m 25 februari 2018.

Kosten

Deelname aan de e-learning is gratis.

Aanmelden

De inschrijftermijn is helaas verstreken.

Tip

Wil je voorafgaand aan de e-learning in jouw klas al met poëzie aan de slag? Download dan hier de poëzielessen 2018 van de Poëzieweek.

De e-learning Poëzie in de jeugdliteratuur is ontwikkeld en uitgevoerd door Cubiss en Kunstbalie. Deze e-learning was reeds te volgen in 2014 en 2016. De geactualiseerde versie wordt in 2018 herhaald met een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Brabant.

 

                           underliner.png

Locatie

De inschrijftermijn is helaas inmiddels verstreken.

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.