24
november
2017
vrijdag 24 november 2017 / 00:00 tot vrijdag 22 december 2017 / 00:00, n.v.t.

E-learning 21e-eeuwse vaardigheden

Door de snelle (technische) ontwikkelingen zijn er andere, nieuwe vaardigheden nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan de maatschappij van de toekomst. Er ontstaan nieuwe functies op de arbeidsmarkt en deze vragen om andere of nieuwe competenties, de zogenaamde 21e-eeuwse vaardigheden.

Deze vaardigheden zijn: creatief denken, probleem oplossen, computational thinking, informatievaardigheden, ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, communiceren, samenwerken, sociale & culturele vaardigheden, zelfregulering en kritisch denken.

Deze vaardigheden worden al jaren in het onderwijs toegepast, maar door de komst van media zijn deze vaardigheden extra belangrijk geworden in onze samenleving. In deze online cursus met het thema 21e-eeuwse vaardigheden gaan we aan de slag met de vraag hoe het onderwijs vorm en inhoud kan geven aan de ontwikkeling van competenties die voor leerlingen van belang zijn om in deze nieuwe samenleving te leven en te leren.

Inhoud

De e-learning bestaat uit 5 hoofdstukken:

  • Wat zijn 21e-eeuwse vaardigheden en waarom zijn ze belangrijk?
  • Kennis van jezelf en de ander
  • Creativiteit en kritisch denken
  • Samenwerken en zelfstandigheid
  • Digitale geletterdheid

Voor wie?

Deze gratis e-learning is voor iedereen die meer wilt weten over de 21e-eeuwse vaardigheden, met een link naar het onderwijs.

Start

Deze e-learning start op vrijdag 24 november 2017 en sluit op vrijdag 22 december 2017.

Meld je via onderstaand formulier aan voor deze e-learning! Dan ontvang je op 24 november een mail met de inlogprocedure.

 

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.