5 oktober, 2017 - 08:00 tot 10:00
/ Leerfabriek, Almystraat 14 in Oisterwijk.

DURF! ziet je graag..

… tijdens de DURF! Meet-up ‘Essentie’ donderdagochtend 05 oktober 2017
 

Op dit moment kun je je helaas niet meer aanmelden voor deze editie van de DURF! Meet-up. Houd ons in de gaten, want we ontvangen je graag een volgende keer weer tijdens een van onze meet-ups!

We ontvangen alle deelnemers graag om 07:45 uur bij de Leerfabriek KVL in Oisterwijk. Waar je naast een fijn ontbijt, ook een interessant en prikkelend programma krijgt voorgeschoteld.

DURF! gaat terug naar de essentie…

Naar de essentie van werk. Want waar kom jij 's ochtends je bed voor uit? Om geld te verdienen? Plezier te hebben in jouw werk? Om voldoening en betekenis uit jouw werk te halen? Om maatschappelijke impact te veroorzaken? Een combinatie van bovenstaande elementen? Tijdens deze DURF! Meet-up gaan we het samen ontdekken. 

Programma

07:45 uur – Ontvangst
08:00 uur – Welkom DURF!   
08:15 uur – Merk-waardige organisaties - Ton Rodenburg - Strategy Director ARA M/V 
Als je het hebt over de essentie van een organisatie, dan heb je het over de ziel en de identiteit van een organisatie. De mate waarin klanten en medewerkers bezield en betrokken raken en blijven. Over het bouwen aan mensgedreven merken en merkgedreven mensen. Ton Rodenburg gaat tijdens deze lezing in op de bouwstenen voor een sterke merkidentiteit. 
Ton Rodenburg is Strategy Director en oprichter van ARA M/V, bureau voor arbeidsmarktcommunicatie en interne communicatie. Ton schreef samen met Job Mensink en Chris Kersbergen het in mei 2015 verschenen managementboek ‘Merkcultuur’.
08:45 uur – Rusteloosheid - Ignaas Devisch - Professor in filosofie, medische filosofie en ethiek
Werken zou een zinvolle activiteit moeten zijn. Toch lijken we aan ons werk te lijden. Enerzijds door te veel druk, waardoor we afstevenen op een burn-out. Anderzijds missen we de uitdaging en wordt het werk gekenmerkt door routine en verveling. Daarom moeten we ons de eenvoudige maar tegelijk lastige vraag stellen: Waarom doen we wat we doen? Als we echt lijden onder teveel werkdruk, waarom stoppen we er dan niet mee? Hoe komen we ertoe een activiteit te vinden die dichter aansluit bij onze passie?
Ignaas Devisch is professor in filosofie, medische filosofie en ethiek. Hij werkt als filosoof aan de Universiteit Gent en de Arteveldehogeschool. Begin 2016 verscheen bij De Bezige Bij zijn meest recente boek Rusteloosheid: pleidooi voor een mateloos leven. Eind 2017 verschijnt zijn nieuwste boek: Het empathisch teveel. Op naar een werkbare onverschilligheid.
09:30 uur – Hoe kijk jij naar werk?- Frederik Theuwis
Een prikkelende discussie over de essentie van werk. Hoe kijk jij naar werk? Is het tijd om je perceptie op werk te veranderen? Waar kom jij 's ochtends je bed voor uit? Haal jij betekenis en voldoening uit jouw werk? Wat kan je doen om meer betekenis uit jouw werk te halen? Een discussie die aan het denken zet en inzichten oplevert om meer betekenis aan je werk te geven.
Afgestudeerd arbeids- en organisatiepsycholoog Frederik Theuwis houdt van vage, moeilijk te vatten thema’s en processen. Hij werkte als coach, trainer en consultant voor uiteenlopende organisaties en klanten en startte vrijwilligersorganisatie TEDxBreda.
10.00 uur – Einde Meet-up

Praktisch

Wanneer: Donderdag 05 oktober van 08:00 - 10:00 uur 
Waar: Leerfabriek, Almystraat 14 in Oisterwijk. Vanaf treinstation Oisterwijk is het vijf minuten lopen naar de Leerfabriek. De routebeschrijving vind je hier
Parkeren: Bezoekers per auto kunnen gratis parkeren bij de Leerfabriek KVL. Voer voor de parkeerplaats als adres de Almystraat 14 te Oisterwijk in
Kosten: De DURF! Meet-up is gratis toegankelijk. Op dit moment zitten helaas vol, maar ontvangen je graag een volgende keer weer tijdens de DURF! Meet-up.

 

Locatie

Leerfabriek, Almystraat 14 in Oisterwijk. Vanaf treinstation Oisterwijk is het vijf minuten lopen naar de Leerfabriek.

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.