16 maart, 2017 - 19:45 tot 22:00
/ De Kennismakerij, Tilburg

DURF! geeft je alle aandacht…
 

 … tijdens de allereerste DURF! Meet-up op donderdag 16 maart.

 

We ontvangen je graag om 19.45 uur in De Kennismakerij in Tilburg, waar we je vervolgens een interessant programma aanbieden, met als thema ‘Aandacht op de werkvloer’.

Waarom een Meet-up?
DURF! prikkelt, inspireert en verleidt tot nieuwe inzichten. Er is een stevige basis gelegd, er zijn al veel waardevolle digitale magazines gepubliceerd… het is tijd voor de volgende stap. We willen verhalen en ervaringen met elkaar delen, om zo te blijven leren en vernieuwen. DURF! wil dat gestalte geven in Meet-ups, waarin de meemakers van DURF!, mensen uit de bibliotheekbranche en de maatschappelijke en de culturele sector elkaar ontmoeten.

DURF! geeft je alle aandacht…
Tijdens de Meet-up krijg je praktische handvatten en doe je nieuwe inzichten op om meer sturing aan je loopbaan te geven en meer regie op je ontwikkeling te krijgen. Je leert de fundamenten om goede gesprekken te voeren, de ander werkelijk te begrijpen en begrepen te worden. Je ervaart meteen hoe het voelt om werkelijk in dialoog en verbinding te zijn met de ander.

Programma

19:45 uur – Ontvangst

20:00 uur – Welkom DURF!   

20:15 uur – Aandachtig persoonlijk leiderschap - Peter Reijers & Sibo Arbeek
Vraag jij je weleens af of wat je doet echt hetgeen is wat je wilt doen? Of je voldoende vreugde en plezier uit je werk haalt? Of je werk je trots maakt? Waar je de moed vandaan kan halen om ondernemershap en eigenaarschap te tonen binnen jouw organisatie? Hoe je op een respectvolle manier je grenzen aangeeft?

Sibo Arbeek (Partner ICS Adviseurs) en Peter Reijers (Peter Reijers Communicatie) hebben een bijzondere kijk op leiderschap. Zij nemen je mee in hoe jij gericht, gedreven en intrinsiek gegrond richting geeft aan jouw loopbaan.

20:45 uur – De kracht van een goed gesprek – Lammert Kamphuis
Merk je tijdens vergaderingen dat je meer met je eigen gedachten bezig bent dan met hetgeen jouw collega’s vertellen? Vind je het lastig je aandacht vast te houden tijdens gesprekken op recepties? Ervaar je dat anderen niet luisteren als je iets aan het vertellen bent? Tijdens deze workshop daagt Lammert Kamphuis je uit om op nieuwe manieren naar je eigen gesprekken te kijken. Door verrassende perspectieven uit de filosofie en psychologie krijg je een frisse blik op je alledaagse converseren.  

Lammert Kamphuis staat als freelance filosoof op festivalpodia en congressen en geeft workshops voor organisaties en bedrijven over alledaagse thema's. Daarnaast is hij als docent, programmamaker en kwaliteitsmanager verbonden aan The School of Life Amsterdam.

21:15 uur –Discussie o.l.v. Marieke Hezemans & Astrid Kraal
Wat is voor jou aandacht op het werk? Heb jij het gevoel je werk met aandacht te kunnen doen?  Wat geef jij te veel aandacht op je werk? En wat geef je te weinig aandacht op je werk? Hoe zorg je voor focus en overzicht in je dagelijkse werkzaamheden en projecten? Hoe voed jij je toewijding voor je vakgebied?

 Marieke Hezemans (Projectleider Bieb Lab Brabant bij Cubiss) en Astrid Kraal (Teamleider Bibliotheekinnovatie bij Cubiss) faciliteren de discussie en zorgen dat je hetgeen je aandacht wilt geven weer scherp op je netvlies hebt.

21.45 uur – Afsluitende borrel

Praktisch

De DURF! Meet-up is gratis toegankelijk. Meld je uiterlijk 10 maart as. aan via onderstaand formulier.

Adres: De Kennismakerij, Burgemeester Brokxlaan 8-79 in Tilburg. Klik hier voor een routebeschrijving per auto en per ov.
Parkeren: Bezoekers per auto kunnen parkeren op het parkeerterrein van de Spoorzone of aan de Burgemeester Brokxlaan. (Kosten: 1 euro per uur.)

Locatie

De Kennismakerij, Bibliotheek Midden-Brabant, Burgemeester Brokxlaan 8-79 in Tilburg

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.