7 juni, 2018 - 14:00 tot 17:00
/ Tilburg

Praat mee over digitale geletterdheid in het mbo

In de huidige informatiesamenleving groeien leerlingen op met (digitale) media en nieuwe technologieën. Toekomstgericht onderwijs houdt onder meer in dat je studenten digitale vaardigheden bijbrengt. Als school kun je al een begin maken met het integreren van digitale geletterdheid in het onderwijs, maar hoe pak je dat aan? Welke keuzes maak je?

Strategische sessie

Wij nodigen je van harte uit voor een strategische sessie over digitale geletterdheid in het mbo op donderdag 7 juni in Cinecitta in Tilburg. Deze middag is bedoeld voor schoolbestuurders, schoolleiders, teamleiders en docenten van Brabantse mbo-instellingen en voor directeuren en managers educatie van de Brabantse bibliotheken. 

Van visie naar praktijk

Tijdens deze strategische sessie vertelt Paolo Moekotte (Practoraat Mediawijsheid) hoe je een visie op digitale geletterdheid ontwikkelt en hoe je van visie naar praktijk gaat. Het Practoraat Mediawijsheid is een samenwerking tussen drie Amsterdamse mbo’s en is erop gericht studenten te leren omgaan met de medialisering van de maatschappij en zicht te krijgen op de positie van mediawijsheid binnen het beroepsonderwijs. Vervolgens gaan we in een korte ontwerpsessie met elkaar aan de slag om in kaart te brengen waar de behoefte in het mbo ligt en hoe je daar vervolgens verder mee aan de slag kan. De sessie wordt gehouden in de Balkonkamer van Cinecitta aan de Willem II straat in Tilburg en start om 14.00 uur. Deze sessie wordt gesubsidieerd vanuit het Brabantse provinciale project Vergroten Mediawijsheid.

 

 

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Vul hieronder uw gegevens in

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.