5
juni
2018
dinsdag 5 juni 2018 / 09:30 tot 13:15, TheaterHotel De Oranjerie, Roermond

Digisterker-Deeldag

Digisterker vernieuwt! Kom je ook naar de Digisterker-Deeldag bij jou in de buurt?

Stichting Digisterker is bezig met het vernieuwen van het cursusmateriaal. Om de veranderingen toe te lichten en om onderling ervaringen uit te wisselen organiseert stichting Digisterker samen met Cubiss een regionale bijeenkomst voor coördinatoren en docenten.

Deze vindt plaats op dinsdag 5 juni bij TheaterHotel De Oranjerie in Roermond. Klik hier voor hun routebeschrijving.
De bijeenkomst is op de ochtend van 9.30 uur tot 13.30 en is inclusief een lunch. Inloop vanaf 9.00 uur.

Voor wie:

Deze bijeenkomst is ten eerste bestemd voor (bibliotheek)medewerkers die organisatorisch betrokken zijn bij de cursus 'Werken met de e-overheid', bijvoorbeeld de persoon die deze cursus voor de basisbibliotheek coördineert. Zij kunnen naast zichzelf andere personen uit hun organisatie/basisbibliotheek opgeven voor de Digisterker-Deeldag, denk daarbij bijvoorbeeld aan twee docenten (vrijwilligers of bibliotheekmedewerkers).

Update

Digsterker is momenteel bezig met het updaten van haar cursusmateriaal. Dit houdt in dat we drie vernieuwingen doorvoeren de komende tijd. We noemen de vernieuwingen kort even:

1.     Het werkboek is herschreven naar B1 taalniveau. Hiervoor hebben we Bureau Taal in de arm genomen. B1 is voortaan de standaard waarin de boeken worden opgeleverd aan bibliotheken. De verwachting is dat aan het einde van het jaar ook alle gemeentelijke modules aangepast zijn naar het nieuwe taalniveau. Dit duurt wat langer omdat het stap voor stap gebeurt tegelijk met de geplande updates per bibliotheek. Het aanpassen van het taalniveau van de werkboeken is de eerste stap in een omvangrijke vernieuwing van het Digisterker-materiaal.

2.     Buiten het aanpassen van het taalniveau is nu ook de vormgeving van het cursusboek aangepakt. De uitstraling oogt frisser en moderner en er zijn meer pictogrammen in gekomen om de leesvriendelijkheid te verhogen. Alle boeken die nu besteld worden door bibliotheken zullen in deze nieuwe vormgeving zijn.

3.     Verder zullen we in 2018 het mogelijk maken voor bibliotheken om het cursusboek modulair samen te stellen. Dit geeft bibliotheken/docenten de mogelijkheid om, per cursus, te kiezen welke modules en onderwerpen behandeld worden. Zodoende kan de docent de lesstof beter aan laten sluiten bij de dagelijkse praktijk en leerwensen van de cursisten. Deze modulaire opbouw maakt het ook mogelijk voor Digisterker om (in de toekomst) onderwerpen toe te voegen zodat de cursus toegankelijker wordt voor specifieke doelgroepen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan module inburgering voor nieuwkomers, modules rondom zorg voor mantelzorgers etc. Dit helpt de Bibliotheken om de cursus breder uit te zetten. Vanzelfsprekend zullen we ook zorgen voor aanpassingen in de bijgeleverde PowerPoint sheets waaruit docenten kunnen putten.

Tot 5 juni in Roermond!

We nodigen jullie van harte uit voor deze regionale opfrisbijeenkomst die georganiseerd wordt voor medewerkers op uitvoerend vlak om de kennis op peil te houden.

Meld je vóór donderdag 31 mei aan via onderstaand aanmeldformulier. Let op: vol = vol!

Deze bijeenkomst wordt in Brabant georganiseerd op donderdag 7 juni 2018.

 

 

Locatie

Cubiss, Mercator 1 in Sittard

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Ik neem de volgende personen mee (maximaal 2 extra)

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.