22
maart
2018
donderdag 22 maart 2018 / 09:30 tot 12:00, Cubiss, Tilburg

De Voorbeschouwing: Scoor een Boek! editie 2019

Cubiss organiseert op 22 maart 2018, 9.30 uur – 12.00 uur bij Cubiss Tilburg, een bijeenkomst voor bibliotheken die interesse hebben om het leesproject Scoor een Boek! in 2019 (februari – april) uit te voeren.

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren bibliotheken samen met de Eredivisie CV een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! Op 5 februari vond de aftrap plaats van de eerste Brabantse editie van Scoor een Boek! Bibliotheek Midden-Brabant voert het project dit jaar uit, in samenwerking met Willem II, voor 48 groepen van 20 basisscholen.

In de afgelopen jaren is Scoor een Boek! uitgegroeid tot een waar leessportfestijn. Een landelijk project, op lokaal niveau. Al 6 jaar lang een succes in Groningen en dit jaar ook in Brabant, Gelderland, Overijssel en Noord-Holland waar bibliotheken en voetbalclubs Willem II, FC Groningen, Go Ahead Eagles, Heracles, N.E.C. en AZ samenwerken. Scoor een Boek! is een sportief (en succesvol!) leesproject met ook nog eens extra PR-waarde voor de bibliotheek.

Editie 2019

Het is de bibliotheek die hierin het voortouw neemt in nauwe samenwerking met basisscholen en de plaatselijke voetbalclub. Cubiss heeft de ambitie om Scoor een Boek! in 2019, in samenwerking met de Brabantse bibliotheken, verder uit te rollen en biedt daarbij advies en ondersteuning.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen met Scoor een Boek!? Wil je meer weten over de mogelijkheden voor je eigen bibliotheek? Ben je geïnteresseerd in samenwerking met andere bibliotheken in het fangebied van de voetbalclub in jouw regio? Kom dan op 22 maart naar deze bijeenkomst: de Brabantse Voorbeschouwing! En misschien is een lokale editie van Scoor een boek! 2019 wel dichterbij dan je denkt.

Programma

  • 9.30 uur:           Inloop
  • 9.45 uur:           Scoor een Boek! Landelijk traject: Eredivisie CV, beschikbare tools voor bibliotheken en Thuiseditie. Door José Peijen, adviseur Cubiss
  • 10.15 uur:         Ervaringen Scoor een Boek! van Bibliotheek Midden-Brabant: o.a. over de aanpak en de organisatie, het voorbereidingstraject, de contacten met Willem II, de interne organisatie en financiering van het project. Door Moniek Wegman, Hoofd Producten en Diensten) en Renske Jongejan, Productmanager Primair Onderwijs.
  • 11.00 uur:         Pauze
  • 11.15  uur:         Verkenning uitvoering editie 2019: inventarisatie huidige initiatieven en interesse in editie 2019, samenwerking bibliotheken, wat is er nodig voor editie 2019?, vervolgstappen.
  • 12.00 uur:         Fluitsignaal...einde

Voor wie en waar?

Een bijeenkomst bij Cubiss, Statenlaan 4 in Tilburg, voor directie en management van bibliotheken én educatiespecialisten die zich bezighouden met de samenwerking met het primair onderwijs op beleidsmatig niveau.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand formulier. Tot 22 maart!

Locatie

Cubiss, Statenlaan 4 in Tilburg

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.