4
april
2019
donderdag 4 april 2019 / 13:15 tot 16:15, BiblioPlus - bibliotheeklocatie Boxmeer

De rol van de bibliotheek in het dementievriendelijke netwerk

Kennisbijeenkomst

In toenemende mate maken bibliotheken deel uit van de lokale dementievriendelijke netwerken en vervullen daar een belangrijke rol. Toch lukt het nog niet altijd om de bibliotheek aan tafel te krijgen. Daarom bieden we naast inspirerende voorbeelden van Brabantse bibliotheken ook praktische handvaten om de bibliotheek te inspireren en stimuleren om mee te werken aan een dementievriendelijke gemeenschap.

Een dementheek is meer dan een kast met boeken

De verschillende goede voorbeelden van Brabantse bibliotheken worden gedeeld om zo inspiratie op te doen om aan de slag te kunnen binnen je eigen DVG-netwerk. Of het nou een dementheek, uitleenbare ‘eerste hulp bij dementie’-koffer of het faciliteren van een neutrale ontmoetingsplaats voor een evenement over dementie is: er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor en met de Bieb. Ook als de bibliotheek al wel deel uitmaakt van jouw lokale netwerk kun je uiteraard nieuwe inspiratie op doen en ervaringen uitwisselen. We leren namelijk graag van elkaar!  

Ervaar hoe het is om dementie te hebben

In de pauze kun je kennismaken met diverse initiatieven en kun je zelf ervaren wat het is om dementie te hebben met een VR-bril. Zo kom je uiteindelijk met meer kennis over dementie én de inspiratie voor jouw lokale netwerk weer thuis.

PROGRAMMA

  • 13.15 uur - Inloop/ontvangst met koffie en thee
  • 13.30 uur - Opening en introductie 

Wies Arts, programmamanager Dementievriendelijk Brabant (Zet) + samenwerkende bibliotheek met Wethouder en/of lokale vertegenwoordiger

  • 13.45 uur - Twee voorbeelden uit de bibliotheek praktijk.
  • 15.00 uur - Pauze: een kleine informatiemarkt: maak kennis met onder andere de TechnokofferDe Dementiebril van Into D’mentia en de Music Chair.
  • 15.30 uur - Interactieve werksessie. Hoe kun je als bibliotheek betrokken raken, of hoe kun je de bibliotheek betrekken binnen het lokale DVG-netwerk?
  • 16.15 uur - Plenaire terugkoppeling en afsluiting.               

Voor wie? 

Netwerken Dementievriendelijke Gemeenschappen en bibliotheken.

Aanmelden? 

Deelname is gratis. U kunt zich hier aanmelden. 

 

marjo.jpg

Locatie

BiblioPlus - bibliotheeklocatie Boxmeer

Meer weten?
Neem contact op met: