1
november
2022
dinsdag 1 november 2022 / 09:30 tot 16:00, Seats2Meet in de LocHal in Tilburg

Cubiss Kennisdag - de lijn voorbij

Het belang van bibliotheken is groot voor onze samenleving. En de rol die de bibliotheek speelt in de ontwikkeling van jeugd en jongeren daarmee ook. De urgentie om uitval van jeugd en jongeren tegen te gaan op onze doorgaande leeslijn mag duidelijk zijn. Tegelijk verandert de manier waarop de bibliotheek invulling geeft aan de educatieve dienstverlening mee met de maatschappelijke opgaven waar we continu voor staan. Onze rol verandert en dus ook hoe wij als educatieve bibliotheekprofessionals ons werk doen.   

We worden uitgedaagd om als professional verder te kijken dan we deden, verder te gaan dan dat we gingen. Te werken aan een bredere blik op lezen, inventief te kijken naar kansen in de doorgaande leeslijn en hoe we partners hierin kunnen activeren. Hierbij horen ook nieuwe skills, verfrissende kennis en soms ook het doorbreken van patronen, van hoe we ons werk altijd hebben gedaan. 

Voor wie?

Op de Cubiss Kennisdag gaan we de doorgaande leeslijn voorbij. We bieden een brede(re) blik op lezen en gaan in (werk)sessies aan de slag gericht op ontwikkeling van jouw skills voor de toekomst. En als de nieuwsberichten over ontlezing je even ontmoedigen (dit kennen we allemaal!); wat doe je dan? Hoe krijg je jezelf weer in de flow? 

Deze dag is met name interessant voor leesmediaconsulenten, mediacoaches, onderwijsspecialisten, educatiemedewerkers en -managers. Het event is niet alleen voor Brabant en/ of Limburg, ook collega's uit andere provincies zijn van harte welkom! 

Programma

Verwacht een dag vol met tips tegen ontmoediging, uitwisseling van kennis, interessante ontmoetingen, zelf dingen doen en maken. En dit alles met plezier!  

Het programma wordt komende weken aangevuld en bekend gemaakt. Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe sprekers? Geef dan onderaan in het formulier aan dat je interesse hebt in het event. 

Wanneer?

Op dinsdag 1 november 2022, in de Lochal in Tilburg. 

Terugblik

Kun je niet wachten? Bekijk dan de terugblikken van de afgelopen vier jaar:

  • Het thema van de Cubiss Kennisdag 2021 was 'Taal van de Wereld'. Taal is er in allerlei soorten, maten en continu in ontwikkeling. Maar welke taal is nou van iedereen? En hoe máák je het in deze wereld met taal? Dat hebben we met elkaar ontdekt tijdens deze editie van de Cubiss Kennisdag Taal van de Wereld.
  • IMPACT! Maak het samen' luidde het thema van de - online - Cubiss Kennisdag 2020. Over hoe je impact kunt creëren als bibliotheek. In de terugblik staan de presentaties van de workshops, een podcast, foto's en een impactvolle infographic. 
  • 'Later als ik groot ben...', zo luidde het thema van de Cubiss Kennisdag 2019. Over veranderingen in het onderwijs en hoe je als bibliotheek goed aan kunt blijven sluiten op de educatie van de toekomst.   
  • In 2018 stond de Cubiss kennisdag in het teken van motivatie. Want hoe doe je dat eigenlijk? Een kind of jongere motiveren om een nieuwe taal te leren, een boek open te slaan, of zijn of haar weg in de digitale wereld te vinden? 

Locatie

Seats2Meet in de LocHal in Tilburg

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement