16
november
2021
dinsdag 16 november 2021 / 9:30 tot 16:00 , Seats2Meet in de LocHal in Tilburg

Cubiss Kennisdag Taal van de Wereld!

Op 16 november vindt de Kennisdag plaats. Een dag vol met prikkelende onderwerpen, goede sprekers, inspiratie en ontmoeting voor educatiespecialisten, leesconsulenten, mediacoaches en onderwijsprofessionals.
Een dag om niet te missen! Zien we je dan?

Taal voor iedereen & Maak het met taal

De wereld lezen, begrijpen en daar onderdeel van uitmaken; dat is complex als je als kind of jongere net komt kijken in de samenleving. In een wereld die in sneltreinvaart aan verandering onderhevig is, is het uitdagend om hierin te navigeren. De wereld verstaan en je daarin verstaanbaar maken is tweerichtingsverkeer. Je hebt taal nodig om je weg te kunnen vinden en je eigen positie in te nemen. Taal is er in allerlei soorten, maten en continu in ontwikkeling. Maar welke taal is nou van iedereen? En hoe máák je het in deze wereld met taal? Dat gaan we met elkaar ontdekken tijdens deze editie van de Cubiss Kennisdag Taal van de Wereld.

Waarom wil jij hierbij zijn?

Als bibliotheekprofessional maak jij verschil. Door kinderen op een inclusieve manier - en vanuit het begrip hoe de wereld in elkaar zit - te helpen om van goede lezers, betere en de beste lezers te maken. Je ontdekt tijdens de Cubiss Kennisdag hoe je vanuit een brede blik op de wereld activiteiten met en voor kinderen ontwerpt, aansluitend op hun behoeften en wensen. 

Programma

Met een inspirerend programma ontdekken we samen met jou de Taal van de Wereld. We ontvangen je graag om 9.00 uur bij de LocHal in Tilburg. Om 09:30 uur begint het plenaire programma. Presentator van de dag is Tatjana Almuli. De openings keynote is in handen van Walter Breukers en Jaap Godrie, over de hoopvolle toekomst en de belangrijke rol van de bibliotheken daarin. Na het plenaire programma bieden we twee rondes met sessies aan. En we sluiten de dag af met een bijdrage van Janneke Schotveld over avonturen van De Dappere Ridster - en andere (inclusieve) verhalen. 

programma kennisdag 16 nov 2021.jpg

Kijk hier voor meer inhoudelijke informatie over de plenaire sprekers en de inhoud van de deelsessies. Inschrijven voor de deelsessies is niet nodig. De dag biedt verder uiteraard veel ruimte voor ontmoeting.

Coronatoegangsbewijs

De bijeenkomst vindt plaats bij Seats2Meet in de LocHal in Tilburg. Cubiss volgt de overheidsmaatregelen. Daarom vragen we alle deelnemers om een geldig coronatoegangsbewijs bij de entree. Meer informatie over coronatoegangsbewijs lees je hier. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen goed in de gaten en voldoen wij aan alle dan geldende voorschriften en maatregelen.

Kosten voor deelname

De toegangsprijs bedraagt € 199,- per persoon.
Deelnemers uit de provincies Brabant, Limburg en Utrecht betalen € 149,- per persoon. De korting voor de deelnemers uit deze provincies wordt mogelijk gemaakt door provinciale subsidies. 

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Wijs je onderwijscollega's en/of collega's in de kinderopvang ook op de Kennisdag!

Tot 16 november!

Bekijk agenda-overzicht >>

Locatie

Seats2meet Tilburg LocHal
Burgemeester Brokxlaan 1000
5041 SG Tilburg