16
november
2021
dinsdag 16 november 2021 / 09:30 tot 16:00, Seats2Meet in de LocHal in Tilburg

Cubiss Kennisdag Taal van de Wereld!

Op 16 november vindt de Kennisdag plaats. Een dag vol met prikkelende onderwerpen, goede sprekers, inspiratie en ontmoeting voor educatiespecialisten, leesconsulenten, mediacoaches en onderwijsprofessionals.
Een dag om niet te missen! Zien we je dan?

Taal voor iedereen & Maak het met taal

De wereld lezen, begrijpen en daar onderdeel van uitmaken; dat is complex als je als kind of jongere net komt kijken in de samenleving. In een wereld die in sneltreinvaart aan verandering onderhevig is, is het uitdagend om hierin te navigeren. De wereld verstaan en je daarin verstaanbaar maken is tweerichtingsverkeer. Je hebt taal nodig om je weg te kunnen vinden en je eigen positie in te nemen. Taal is er in allerlei soorten, maten en continu in ontwikkeling. 
Maar welke taal is nou van iedereen? En hoe máák je het in deze wereld met taal? Dat gaan we met elkaar ontdekken tijdens deze editie van de Cubiss Kennisdag Taal van de Wereld.

Waarom wil jij hierbij zijn?

Als bibliotheekprofessional maak jij verschil. Door kinderen op een inclusieve manier - en vanuit het begrip hoe de wereld in elkaar zit - te helpen om van goede lezers, betere en de beste lezers te maken. Je ontdekt tijdens de Cubiss Kennisdag hoe je vanuit een brede blik op de wereld activiteiten met en voor kinderen ontwerpt, aansluitend op hun behoeften en wensen. Tijdens het programma kijken naar de wereld van nu: Waar staan we nu, wat speelt er en wat zit eraan te komen? Daarna volgt een afwisselend programma vol verkenning én doen.  
Naast kennisdeling staat vooral ook ontmoeting centraal. 

Programma 

  • 09:00 uur Inloop, we starten uiteraard met iets lekkers
  • 09.30 uur Opening door dagvoorzitter Tatjana Almuli 
  • Plenair programma met onder meer een keynote van Walter Breukers en Jaap Godrie
  • Pauze met taart
  • Eerste ronde deelsessies
  • Lunchpauze
  • Tweede ronde deelsessies
  • Plenaire afsluiting
  • 15:00 - 16:00 uur Napraten en nazit onder het genot van een hapje, drankje en muziek

Deelsessies

Per sessieronde zijn er 5 sessies waaruit gekozen kan worden. Je kiest op de dag zelf, vooraf reserveren is niet nodig. 
De invulling van de sessies volgt binnenkort.

Bijzonderheden

De bijeenkomst vindt fysiek plaats in Seats2Meet in de LocHal in Tilburg. We werken met de coronapas. Dat betekent dat alleen deelnemers die in het bezit zijn van een geldige QR-code worden toegelaten. Die QR-code is of bewijs van vaccinatie, bewijs van herstel of een negatief (recent) testresultaat voor degenen die niet gevaccineerd zijn. 
Uiteraard houden wij de ontwikkelingen goed in de gaten en voldoen wij aan alle dan geldende voorschriften en maatregelen.

Kosten voor deelname

De toegangsprijs bedraagt € 199,- per persoon.
Deelnemers uit de provincies Brabant, Limburg en Utrecht betalen € 149,- per persoon. De korting voor de deelnemers uit deze provincies wordt mogelijk gemaakt door provinciale subsidies. 

Aanmelden

Meld je aan via onderstaand formulier. Wijs je onderwijscollega ook op de Kennisdag!

Tot 16 november!

Tatjana Almuli.pngTatjana Almuli (1991) studeerde Nederlands en journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam. Ze is freelance journalist en fotograaf voor onder meer ELLE, LINDA. en VICE. Ook is ze spreker. Ze schrijft en spreekt onder meer over inclusiviteit en diversiteit, (uitgestelde) rouw, zelf- en lichaamsbeeld en de impact van discriminatie en kansenongelijkheid. In 2019 verscheen haar debuut Knap voor een dik meisje, haar tweede boek Ik zal je nooit meer verschijnt in januari 2022. 

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Inschrijven voor dit evenement

Persoonsgegevens