10
november
2020
dinsdag 10 november 2020 / 09:30, Seats2Meet Tilburg LocHal

IMPACT! Maak het samen. 

Cubiss Kennisdag (0-23 jaar) – 10 november 2020

Ook dit jaar organiseren we weer de Cubiss Kennisdag. Een dag vol inspiratie en praktijkvoorbeelden voor educatiespecialisten. Zet 10 november dus alvast in je agenda.

Impact. Hét toverwoord van deze tijd. Iedereen houdt ervan en heeft het erover. Maar wat bedoelen we er eigenlijk mee? In feite is impact een nieuwe, meer sexy term voor ‘de wereld verbeteren’. In een tijd van ontlezing, digitalisering en een toenemende druk op het onderwijs, doen we als bibliotheek alles aan het creëren van impact. Juist nu de leesvaardigheid van veel jongeren achteruit holt, kan de bibliotheek een groot verschil maken als het gaat om leesbevordering, taal en media en daarmee een basis leggen voor (digitaal) geletterde burgers.

Maar welke impact wil of kun je creëren als bibliotheek? Hoe bereik je dit? Hoe leg je de verbinding met gezinnen, het onderwijs, de gemeente of het bedrijfsleven om zo te zorgen voor extra impact? Welke keuzes horen hier bij en hoe pas je je strategie en aanbod hierop aan?

Om hier antwoord op te krijgen, duiken we tijdens de Cubiss Kennisdag op 10 november 2020 in de wereld van impact. Aan de hand van inspirerende sprekers en praktijkvoorbeelden op het gebied van lees- en media-educatie, gaan we samen in gesprek over het creëren en delen van impact in het onderwijs. Want impact creëren doen we niet alleen, we doen het samen.

Programma

Van input naar impact (plenaire lezing)
Vincent Belgraver neemt je mee in de wondere wereld van impact. Aan de hand van sprekende voorbeelden laat hij je kennismaken met de basisprincipes van het 'impactdenken'. Daarna wordt al snel de stap naar de praktijk gezet. Hoe kunnen bibliotheken zelf met impact aan de slag? Waar begin je? En waarom is dat eigenlijk juist voor bibliotheken zo relevant? Je gaat de rest van deze dag in met een antwoord op deze vragen én een dosis inspiratie.20180312_Sinzer_Claire_Bontje_highres-5166.jpg

Vincent Belgraver is adviseur met impact adviesbureau Sinzer, onderdeel van Grant Thornton. Hij helpt allerlei organisaties, met name in het publieke domein, bij het sturen op, meten en verbeteren van hun impact. Sinzer verzorgt onder andere de leergang 'impactmanagement' in samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek.

De overige workshops worden binnenkort bekend gemaakt! 
Zodra het exacte programma bekend is, sturen we je dit toe en kun je je aanmelden. Voor nu: reserveer dinsdag 10 november 2020 alvast in je agenda.

Delen

#Kennisdag2020

Locatie

Seats2Meet Tilburg LocHal
Burgemeester Brokxlaan 1000
5041 SG Tilburg

Naast Centraal Station Tilburg.

Meer weten?
Neem contact op met: