25
november
2020
woensdag 25 november 2020 / 09:30 tot 12:00, Online

Co-lab 2020 staat voor de deur!

Bekijk hier de livestream van Co-Lab 2020!

Herinner jij je Co-Lab 2019 nog?  In het Student Hotel in Eindhoven maakten we een inspirerende reis langs bibliotheekinnovaties in Limburg en Brabant. Goed nieuws! We gaan het dit jaar gewoon weer doen. Online uiteraard en deze keer vooral gericht op Brabant. Tune in op 25 november voor een verrassend online programma vanuit onze eigen studio.

Ook deze keer maken we een reis langs innovaties binnen de Brabantse bibliotheken. Het precieze programma volgt nog maar we gaan het hebben over onderwerpen waarmee we ons het afgelopen jaar hebben beziggehouden. Denk aan het slim gebruiken van data in de bieb, de zoektocht naar jouw rol als Community Librarian en pilots die we met bibliotheken hebben opgepakt. Ons doel is vooral om dit gekke jaar toch vrolijk en inspirerend af te sluiten.

Dichtbij huis

Co-Lab 2019 had natuurlijk een reisthema, compleet met vliegtickets en reisleiders. Dit jaar blijven we noodgedwongen dichter bij huis en krijgt Co-Lab een heel Nederlands tintje. Meedoen kan gewoon vanachter je eigen computer thuis. Maar natuurlijk zorgen wij er met ons interactieve programma voor dat jij je niet alleen voelt.

Programma

Een overzicht van de onderwerpen die aan bod komen: 

  • Datascience: Miriam van der Beemt (Bibliotheek Midden Brabant) neemt je mee in de Monitor van de Stad. Dankzij meetkastjes die overal in Tilburg staan wordt in de LocHal op een groot scherm data vertoond. Daarnaast vertellen we je alles over twee data pilots die we op dit moment in Brabant aan het doen zijn en over het initiatief Haal Meer Uit je Data van de KB. 
  • Innovatiebooster: Onverwachte antwoorden op vraagstukken die in de bibliotheek spelen. Dat was de uitkomst van de Innovatiebooster dag die we eerder dit jaar hebben gehouden. Wat is er uiteindelijk met deze plannen gedaan? De deelnemende bibliotheken laten het zien.  
  • Community Librarian : We hebben een vervolg gemaakt op de documentaire over de Community Library met mooie Brabantse voorbeelden. Ook vertellen we je alles over de opleiding en maak je kennis met onze routekaart.  
  • Kenniscloud: Hoe bouw je een community op rond een thema. We laten het zien tijdens een interactieve sessie aan de hand van een mooi voorbeeld. 
  • Co-Lab Privacy : Hoe staat het met jouw kennis over privacy? Test het tijdens de privacy-quiz. 

Aanmelden

Nieuwsgierig? Vul dan snel het aanmeldformulier in en ontvang je treinkaartje! Je krijgt ook nog iets thuisgestuurd daarom hebben we je ook je huisadres nodig. We gaan hier natuurlijk vertrouwelijk mee om.
UPDATE: Helaas is het te laat om je een pakketje te sturen dat woensdag aankomt. Je kunt je uiteraard nog wel gewoon aanmelden voor Co-Lab.

Treinticket-DEFdigi (1).png

Terugkijken op vorig jaar kan hier:
https://www.cubiss.nl/co-lab19

 

Locatie

Online

Inschrijven voor dit evenement

 
1 Begin 2 Voltooid