5
juli
2018
donderdag 5 juli 2018 / 09:30 tot 17:00,

BNB netwerkdag Maatschappelijke Meerwaarde

Toon je impact aan richting opdrachtgevers, gemeenschap en concurrenten

In het genereren van output zijn we heel goed als bibliotheken. We weten zeer nauwkeurig hoeveel uitleningen, leden en bezoekers we jaarlijks hebben. Maar wat brengt dit onze gebruikers? En wat is de impact van wat wij doen in de gemeenschap? Daar is het beleidsmakers en bestuurders, maar ook belastingbetalers om te doen. Om onze waarde over de bühne te krijgen moeten wij ons verhaal kunnen vertellen.

Het doel van de BNB Netwerkdag is met elkaar meer te weten te komen hoe de maatschappelijke waarde van de bibliotheek uit te dragen richting stakeholders. We gaan in gesprek met een aantal experts op dit vlak. Deze kennis koppelen we aan relevante ervaringen van binnen en buiten de branche. Ook bespreken we hoe je je als bibliotheek verhoudt tot commerciële concurrenten.

Programma 5 juli

Dagvoorzitter: Rodney Weterings, kent de politiek-bestuurlijke praktijk (op lokaal en regionaal niveau) tot in de haarvaten (eerder onder meer werkzaam als wethouder in ’s-Hertogenbosch en Tilburg). Werkt bij Fraey, Partners in Publieke Waarde.

09.00 uur   Ontvangst met koffie en thee

09.30 uur   DOBB-vergadering voor directeuren

Parallelprogramma voor niet-directeuren begeleid door Rodney Weterings

10.00 uur   Presentatie van opbrengst Parallelprogramma

10.15 uur   Lizzy Eilbracht, Avance - de impact engineers

Lizzy praat met ons over waarom impact meten belangrijk is. “Omdat je gedreven wordt door idealen en maatschappelijke waarde wil creëren. Dus wil je ook weten wat jouw werkelijke impact is, zodat je hierop kunt sturen en er alles aan kunt doen om de impact zo positief en groot mogelijk te maken”. Avance toont o.a. impact aan voor Tony Chocolonely. Laat je inspireren door hun uitgebreide portfolio aan praktijk cases van overheidsinstantie tot sociale onderneming en van goede-doelen-organisatie tot grote bank.

11.15 uur   Koffiepauze

11.40 uur   Marieke Beekers, BrabantKennis

Welke ontwikkelingen spelen er in en rond de Brabantse gemeenten? En hoe kun je daar als bibliotheek je voordeel mee doen? Onlangs publiceerde BrabantKennis de Toekomstgids voor Brabantse gemeenten, gericht op nieuwe gemeentebesturen. Marieke gaat in op deze gids en gaat in gesprek over hoe je als bibliotheek de lokale agenda kunt beïnvloeden en onderdeel kunt zijn van de uitvoering van die agenda als lokale netwerkpartner.

12.30 uur   Lunchbuffet

13.30 uur   Deelsessies

Frederik Theuwis en Eline Somers, Cubiss over Storytelling en het meten van Maatschappelijke Impact
Frederik en Eline creëerden samen met aantal bibliotheken een manier om (visuele) storytelling gericht in te zetten bij het meten van impact. Dit leverde een conceptbook op, een gebruiksaanwijzing, te gebruiken door elke bibliotheek. Aan de hand van een concrete casus nemen ze jullie mee in hoe tellen en vertellen samenkomen.

Marianne Hermans, KB over het programma Meten Maatschappelijke Opbrengst
De KB ontwikkelt een landelijke effectenmonitor en kennisportal over maatschappelijke opbrengst. Met deze tools ben je als bibliotheek in staat om bewijslast voor je dienstverlening te verkrijgen. Vanaf het najaar zijn deze tools gereed, maar wij krijgen vast een preview en leren hoe we deze gegevens voor ons laten werken.

14.15 uur   Deelsessies

De groepen uit voorgaande deelsessies wisselen met elkaar.

15.00 uur   Pauze

15.20 uur   Plenaire afsluiting met Rodney Weterings

Rodney maakt samen met jou de inhoud van de dag hands-on. Aan het einde van de dag heeft iedereen antwoord op de volgende vraag: ‘Hoe organiseer je impact met een goed verhaal?’

16.30 uur   Borrel en Barbecue

 

Voor wie

Graag nodigen we directeuren en collega's uit om deel te nemen aan deze netwerkdag. Het zou mooi zijn als van alle Brabantse bibliotheken twee tot drie mensen aanwezig zijn.

Locatie

Kapellerput
Somerenseweg 100
5591 TN Heeze

Tijd

Van 9.30 uur tot 17.00 uur (vanaf 9.00 uur staat de koffie klaar)

Aanmelden

Meld je aan via deze link. Deel deze uitnodiging gerust met medewerkers via de koffietafel of intranet.

Locatie

Meer weten?
Neem contact op met:

Ontvang deze download

Wil je deze download ontvangen, laat dan hieronder je gegevens achter.